Hlavní obsah

Dva góly nejsou nic, z čeho bych nemohl usnout, smál se Hubáček

PRAHA

Generálku na mistrovství světa v Německu čeští hokejisté zvládli a porazili v Praze Bělorusko 5:2. Konečná výhra o tři branky se ovšem nerodila úplně lehce, ještě devět minut před koncem zápasu byl stav nerozhodný 2:2 a houževnatý soupeř domácímu favoritovi vzdoroval. Naštěstí se českým hráčům podařilo rychle vstřelit třetí branku a pak už zápas dokočírovali k vítězství.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Hubáček (vpravo) stíhá Bělorusa Grabovského.

Článek

"Škoda té tříminutovky, dostat dva góly v takhle rychlém sledu ve třetí třetině bylo nepříjemné. Byla to zbyteční ztráta koncentrace," uznal po zápase Petr Hubáček. "Ale bylo dobré, že jsme hned dokázali dát gól na 3:2, do týmu to vneslo klid a pohodu," dodal. "Pořád jsme věřili, že to dopadne dobře. Když hraješ dobře, tak góly nakonec přijdou," tvrdil i další forvard Jakub Voráček.

Právě spolupráce těchto dvou hráčů přinesla Česku důležité vítězství pro pohodu v týmu před mistrovstvím světa. Hubáček dal dva góly, Voráček u tří branek asistoval. "Vyhovujeme si, dařilo se nám už na Švédských hrách," liboval si rozevlátý Voráček, mladá posila týmu z Columbusu.

"Voras hraje v NHL, tak to je samo o sobě bez komentáře, a Honza Marek je šikovný tvořivý centr. Já mám v lajně hlavně defenzivní úkoly, ty dva góly to byla spíš shoda okolností. Hrálo se mi s nimi dobře a kdyby to takhle klapalo i dál, tak by to bylo fajn," tvrdil Hubáček, vyhlášený nejlepším hráčem utkání.

"Z osobního pohledu to byl určitě podařený zápas. Dát dva góly je dobré pro můj dobrý pocit, ale není to nic, kvůli čemu bych nemohl usnout," usmíval se forvard brněnské Komety, který jako střelec předčil věhlasnější kanonýry z české sestavy.

Neúnavný dříč označuje právě bojovnost jako hlavní faktor, na kterém bude česká reprezentace stavět i na MS. "Nevypustit ani jedno střídání a vycházet spíše z defenzívy než ofenzívy, to jsou dva základní předpoklady, na kterých musíme stavět. To je cesta, která by nás mohla přivést k úspěchu," myslí si Hubáček.

Reklama

Související témata: