Hlavní obsah

Norský kapitán Jakobsen byl kvůli vražení do rozhodčího vyloučen z MS

MANNHEIM

Norským hokejistům bude ve zbytku mistrovství světa chybět kapitán Tommy Jakobsen, pro kterého turnaj kvůli disciplinárnímu trestu skončil. Devětatřicetiletý obránce byl v sobotu ze šampionátu vyloučen za to, že v pátečním úvodním osmifinálovém zápase s Kanadou vrazil ramenem do rozhodčího.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tommy Jakobsen v souboji s Jaromírem Jágrem.

Článek

Jakobsen necelé tři minuty před koncem druhé třetiny protestoval u rozhodčích, že nepotrestali jednoho z kanadských hráčů za sekání před norskou brankou. Pak se rozjel ke střídačce, kde vrazil do dalšího sudího a bez zastavení pokračoval na lavičku. Za své počínání dostal trest do konce utkání, v němž Norové podlehli Kanadě vysoko 1:12.

Účastník osmnácti světových šampionátů v různých divizích tvrdil, že kontakt s rozhodčím byl nechtěný. Disciplinární komise však po prostudování videozáznamu konstatovala, že šlo o úmysl.

Jakobsen, jenž se asistencí podílel na překvapivé výhře Norů 3:2 nad českou reprezentací v základní skupině, bude týmu chybět v dalších bojích o postup do čtvrtfinále v neděli s Lotyšskem a v pondělí proti Švýcarsku.

Reklama