Hlavní obsah

Němci už prodali na hokejový šampionát přes 380 000 vstupenek

BERLÍN

Pořadatelé 74. hokejového mistrovství světa v Německu před jeho pátečním zahájením už prodali přes 380 000 vstupenek. Největší zájem byl o úvodní zápas mezi domácími Němci a Američany ve fotbalové aréně Schalke 04 v Gelsenkirchenu, jemuž má přihlížet rekordních 76 152 diváků. Na něj je podle čtvrtečního oznámení organizátorů k dispozici ještě 140 lístků.

Foto: www.deb-online.de

Na stadiónu Schalke se odehraje úvodní duel šampionátu mezi Německem a USA.

Článek

Ještě před startem šampionátu se tak němečtí pořadatelé přiblížili svému závazku prodat minimálně 400 000 vstupenek. Ty nejlevnější na zápasy základní skupiny stojí 19 eur (500 korun), nejlepší místa na finále vyjdou na 164 eur (zhruba 4300 korun). Podle odhadů by všech 56 zápasů šampionátu mělo na vlastní oči zhlédnout okolo půl milionu diváků.

Šéf organizačního výboru Franz Reindl ve čtvrtek zveřejnil, že volných lístků je stále dost zejména na zápasy bez německé účasti v Kolíně nad Rýnem. Tam se odehrají základní skupiny A a D a závěrečné vyřazovací boje.

Hokejová horečka v Německu zatím není

Stejně jako v dalším hostitelském městě Mannheimu, kde základní skupinu absolvují čeští hokejisté, i v Kolíně nad Rýnem údajně žádná hokejová horečka ještě nepanuje. Podle agentury DPA ve městě sice visí na několika mostech vlajky s logem mistrovství a jeho 16 účastníků, plakáty nebo reklama na šampionát ale nejsou nikde vidět.

Ani Kolíňané prý o turnaj zatím nejeví přílišný zájem. S příjezdem zahraničních fanoušků se ale může hokejová atmosféra ve městě rychle změnit, podotýká DPA.

V Mannheimu se podle ní chystají vlajky účastnických zemí vyvěsit až s pátečním začátkem šampionátu. Na pěší zóně v centru města bude hrát živá hudba ze zemí, jejichž reprezentanti budou v Mannheimu hrát, a pro obyvatele i návštěvníky budou přichystány kulinářské speciality.

Čeští fanoušci, kteří už vyrazili do tohoto bádensko-württemberského města na nedělní zápas svěřenců Vladimíra Růžičky s Francouzi a nechtějí přijít o zahajovací střetnutí v Gelsenkirchenu, ho budou moct sledovat vedle tamních hospod a barů také na velkoplošné obrazovce ve stanu u mannheimské hokejové arény, kam se vejde na 2000 lidí.

Reklama