Hlavní obsah

Super zápas, chválil Michálek Havláta s Eliášem po debaklu Dánska

Dva góly vstřelil a po právu převzal cenu pro nejlepšího hráče utkání. Milan Michálek si na mistrovství světa proti Dánsku vylepšil statisticky v národním týmu. I jeho trefy pomohly k jednoznačné výhře 6:0 a postupu do osmifinále. „Super zápas. Martin Havlát a Patrik Eliáš to pro mě udělali moc lehký, hráli oba výborně. Jako lajně se nám dařilo, doufám, že to bude pokračovat,“ rozdával Michálek po utkání úsměvy.

Foto: David W. Černý, Reuters

Milan Michálek (vlevo) překonává po přihrávce Patrika Eliáše (vzadu) dánského gólmana Patricka Galbraitha.

Článek

Je vidět, že si asi hodně vyhovíte, že? Martin s Patrikem jsou sehraní, já se snažím pro ně dělat prostor a chodit do brány, dělat černou práci. Ale zase to bylo jen Lotyšsko a Dánsko, přijdou lepší týmy. Uvidíme, jak to bude dál.

Do poloviny zápasu to ale nebylo nejjednodušší, vedli jste jen 1:0? Odehráli jsme dlouhé oslabení pět na tři. Dánové ho hráli skoro dvě minuty, výborně jsme to ale ubránili, pak jsme dali dva rychlé góly.

Třeba ten váš... 

Marek Židlický mi to krásně nahrál, já jel sám na bránu, to byl asi zlomový gól.

Vy jste byl v oslabení celou dobu, to asi nebylo lehké vydržet, ne? Už jsem toho měl dost, dýchal jsem docela těžce, ale naštěstí jsem se do toho pak dostal.

Váš gól v přesilovce, to byla rychlá a přesná souhra, souhlasíte? Od kluků to bylo krásný. Pro mě to byla lehká práce, jen jsem stál jako vždycky před bránou. Věděl jsem, že Havli (Havlát) to bude dávat na první tyč, myslel jsem, že bude sřílet, ale ještě mi to nahrál, to od něj bylo  krásný.

Za tři minuty jste vstřelili čtyři góly, pak bylo asi po zápase, ne? To jsem dlouho nezažil, padlo tam skoro všechno, skoro každá rána, zápas byl hned zlomený, doufám, že to takhle bude pokračovat. Pak už jsme asi věděli, že je po zápase.

Zbyněk Michálek na tréninku národního týmufoto: ČTK/Jan Koller

Poprvé jste si zahrál na mistrovství světa i s bráchou. Pomohla vám jeho účast tady? To nevím, jestli mi pomohla, ale je super, že tu je. Snad spolu uděláme dobrý výsledek.

Měli jste tu rodiče? Naši přijedou až proti Finům.

Máte společný pokoj? Na hotelu jsem s Jirkou Novotným, brácha je zatím sám. Ale aspoň mu došly všechny věci těšně před zápasem, tak byl šťastný, hrát v cizích bruslích by nebylo to pravé ořechové.

Jak se mu povedl zápas? Hrál docela dobře, řekl bych. Ale trička jsem mu nepůjčoval. Je moc hubený, asi by mu nebyla.

Reklama

Související témata: