Hlavní obsah

Bylo vidět, že na tom Slováci nejsou psychicky dobře, všiml si Jágr

BRATISLAVA

Ta přesila se nedala přehlédnout, ten hvizd všichni slyšeli. A tu výhru také každý viděl. V hledišti měli Slováci navrch, na české hokejisty domácí fans při představování pískali. Ale hlavní je výsledek. Česko v pátek porazilo Slovensko 3:2 a je ve čtvrtfinále mistrovství světa, které se koná právě u sousedů. Hráči zpod Tater mají do play-off daleko. "Dneska to byla paráda," byl spokojený Jaromír Jágr.

Foto: Grigorij Dukor, Reuters

Jaromír Jágr (uprostřed) operuje mezi slovenskou dvojicí Luboš Bartečko (vlevo) a Michal Handzuš.

Článek

Čtvrtý zápas na turnaji, čtvrtá výhra. Proti Slovensku šlo určitě o nejdůležitější utkání, souhlasíte? 

Vítězstvím jsme si zajistili účast v play-off. Dneska se nám vyloženě dařilo, zápas jsme měli pod kontrolou. Akorát jsme nedali tolik gólů z vyložených šancí, nedá se nic dělat. Dneska jsme prostě měli více štěstí.

Začátek třetí třetiny rozhodl, souhlasíte? Hokej se hraje samozřejmě na góly, ale myslím si, že jsme měli převahu celý zápas. Řekli jsme si, že budeme více střílet, než to točit v rozích. Kdybychom stříleli dřív, ve druhé třetině, kdy jsme puk měli pod kontrolou, tak to možná bylo lepší.

Co říci k soupeři? Bylo vidět, že na tom nejsou psychicky dobře, ani se netlačili moc do útoku, spíš čekali. Ale není se čemu divit, psychika dělá hodně, když víte, že musíte zápas vyhrát a neudělat žádnou chybu,

Hrál proti nim i fakt, že museli, aby měli osud na šampionátu stále ve svých rukou? Abyste se vůbec dostali do čtvrtfinále, to se hraje velice těžko. Je pak jedno, jaké máte hráče. Pokud musíte opravdu vyhrát, tak je úplně jedno, jestli máte dvacet nejlepších hráčů na světě.

Co byste vyzdvihl na českém týmu? Celé naše mužstvo vypadalo velice dobře, byl to náš den. Osobní souboje, rychlost, obratnost, držení puku, hra jeden na jednoho. Dneska to byla paráda, ale zítra to může být úplně jinak.

Reklama

Související témata: