Hlavní obsah

Poslední prověrka před čtvrtfinále dopadla skvěle, Češi porazili Němce 5:2

PRAHA-tv

Šest zápasů a šest výher, taková je vizitka české hokejové reprezentace před klíčovým čtvrtfinále letošního mistrovství světa na Slovensku. v pondělí uzavřela své vystoupení v osmifinálové skupině E výhrou 5:2 nad Německem. Dvě branky zaznamenal Tomáš Plekanec, šrámy si ovšem ze zápasu odnesli další útočníci Petr Průcha a Martin Havlát.

Foto: ČTK/AP

Roman Červenka (vpravo) a německý útočník Alexander Barta

Článek
Fotogalerie

Do branky se proti Německu poprvé na šampionátu postavil Jakub Štěpánek, vedle brankářské jedničky Pavelce dostal volno i Milan Michálek, jenž se vzpamatovává ze srážky s Rusem Arťuchinem. Časomíra nestačila odečíst ani dvě minuty a fanoušci v Bratislavě už viděli dva góly. Nejprve si jeden z německých obránců srazil do vlastní sítě nahození Plekance a hned vzápětí soupeř vyrovnal po střele Trippa.

Po další smolné teči ale Němci zase prohrávali. Frolík střílel v jedenácté minutě z pravého kruhu pro vhazování a puk se odrazil za záda brankáře Endrase od jeho spoluhráče Holzera. V patnácté minutě mohli Němci odpovědět, ale Kreutzera zastavil ukázkovým bodyčekem Plekanec. Červenka zase na druhé straně zaváhal s přihrávkou při slibné české šanci.

Jakub Voráček (vlevo) před Justinem Kruegerem z Německafoto: ČTK/Jan Koller

O pořádnou českou branku se postaral v 23. minutě Karel Rachůnek, když ranou bez přípravy propálil Endrase z levé strany a český tým využil první přesilovou hru v zápase. Pak se třikrát po sobě blýskl Štěpánek, který pochytal šance Kreutzera, Trippa a Schütze. Němcům nepomohla ani chyba Rachůnka při rozehrávce, Müller nestřílel přesně.

Na druhé straně si Marek pohrál s obráncem Lavalleem, ale sám před brankou už nedokázal zamířit přesně. Navýšit skóre se Česku podařilo až těsně poté při vyloučení Kreutzera. Jágr vypálil od modré a Plekanec číhající před brankou nasměroval puk přesně do cíle. Za další minutu Průcha parádně našel před německou brankou Eliáše a bylo to už 5:1.

Poslední dějství už se dohrávalo spíše v exhibičním duchu, z kterého vybočilo jen poranění Průchy, který nešťastně dostal pukem do krku. Nepříjemnost postihla i Martina Havláta, srážka u mantinelu pro něj dopadla dosti bolestivě. Z dalších lavinovitých útoků českého týmu branka nepadla, kapituloval už pouze Štěpánek po trefě Greilingera v přesilovce.

Hokejové MS 2011, osmifinálová skupina E:
Německo - Česko 2:5ON-LINE
Branky a nahrávky: 2. Tripp (Lavallee, Hördler), 59. Greilinger (Barta, Kreutzer) - 1. Plekanec (Jágr), 11. Frolík (Novotný, Hubáček), 23. K. Rachůnek (Jágr, Červenka), 36. Plekanec (Jágr, Červenka), 37. Eliáš (Průcha, Havlát). Rozhodčí: Baluška (SR), Persson (Švéd.) - Arm (Švýc.), Děďulja (Běl.). Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 9305.
ČR: Štěpánek - K. Rachůnek, Z. Michálek, Židlický, Škoula, Krajíček, Čáslava, Němec - Jágr, Plekanec, Červenka - Havlát, Eliáš, Průcha - Voráček, Marek, Rolinek - Frolík, Novotný, Hubáček. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček.
Německo: Endras - Krueger, Dietrich, Braun, Holzer, Lavallee, Hördler, Reul, N. Goc - Wolf, Hospelt, Rankel - Ullmann, P. Reimer, Müller - Barta, Kreutzer, Greilinger - Gogulla, Tripp, Schütz. Trenér: Uwe Krupp.

Reklama

Související témata: