Hlavní obsah

Od půlky zápasu jsme se nechali unést, litoval Jágr po semifinálové porážce

BRATISLAVA

Finále mistrovství světa a obhajoba zlata z Německa zůstala v nedohlednu. Po porážce v semifinále od Švédska 2:5 budou čeští hokejisté bojovat v neděli od 16 hodin o bronz. Soupeřem jim bude poražený z duelu Rusko - Finsko. Národní tým vyhrál na šampionátu sedm utkání v řadě, osmý prohrál. Sen o titulu se rozplynul. „Nějaké šance byly, ale teď už je pozdě,“ litoval Jaromír Jágr.

Foto: Petr Josek, Reuters

Zklamaný Jaromír Jágr po semifinále MS se Švédskem

Článek

Vedli jste 1:0, ale pak se vše otočilo... Od půlky zápasu jsme se nechali unést, neměli jsme třetího hráče vzadu. Oni nám začali z brejku dávat góly. Měli jsme šance ve druhé třetině, ale nemyslím si, že bychom hráli ze začátku nějak dobře. Od půlky utkání jsme začali hrát špatně nebo oni něco změnili.

Co podle vás nevycházelo, byla to hlavně rozehrávka? Připadalo mi, že dneska nebyla spolupráce, nebyli jsme schopni rozehrát puk, abychom ho dostali do jízdy. Když jsme byli u nich ve třetině, tak nebyl problém, ten byl s rozehrávkou.

Předchozích sedm utkání jste hráli dobře, vše jste vyhráli, ale jediná porážka a finále je pryč. Jste hodně zklamaný? Jsem unavený, to teprve přijde. Ještě máme jeden zápas, musíme ho důstojně odehrát.

Zklamaný Jaromír Jágr po prohraném semifinále MS se Švédskemfoto: Reuters/Petr Josek

V čem byli Švédové nejvíce nebezpeční? Ty protiútoky... My jsme se nechali dopředu unést a neměli jsme třetího hráče, oni jezdili tři na jednoho, dva na jednoho, z toho dali góly. Ale že by nás nějak tlačili, to určitě ne. Od půlky zápasu to bylo špatný, došly nám síly, nebo oni začali využívat těch brejků, dělali jsme chyby, netrefili jsme bránu a oni to využili.

Patrik Eliáš snížil v 55. minutě na 2:4, vy jste se na střídačce radoval, byla šance stále na otočení? Bylo ještě šest minut, šance je vždycky, to je jasný - čtyři dva je lepší než čtyři jedna.

Po čtvrtfinále vládla mezi fanoušky euforie, teď je tu zápas o třetí místo, obhajoba nebude... Euforii jste udělali vy, dá se říct, my jsme hráli docela dobře. Taky záleží, co vy píšete a lidi čtou. My jsme byli vždycky nohami na zemi.

Reklama

Související témata: