Hlavní obsah

Reprezentaci v přípravě na MS doplní také Vincour

České Budějovice

Hokejový útočník Tomáš Vincour, který má za sebou premiérovou sezónu NHL v dresu Dallasu, a už ukončil i působení na farmě v Texasu, přijede bojovat o nominaci na mistrovství světa ve Švédsku a Finsku.

Foto: ČTK/AP

Tomáš Vincour (vlevo) se popere o účast na MS.

Článek

„Vincour je důrazný vysoký hráč s dobrým tahem na branku i gólovými dispozicemi. Dáme mu šanci," prozradil trenér Alois Hadamczik s tím, že reprezentační debutant pocházející z Brna by měl s mužstvem poprvé trénovat ve čtvrtek a hned si zahrát v pátek v Bratislavě proti Slovákům.

Už na pondělním tréninku v pražské O2 Areně budou útočníci ze zámoří Tomáš Plekanec z Montrealu a Jiří Tlustý z Caroliny. „Už se moc těším na českou atmosféru v kabině a snad si i spravím chuť z rozpačité sezóny klubu v Montrealu. Mám doma sice malé miminko, ale jde jen o měsíční prodloužení sezóny, a pak budu celé léto s rodinou, " říkal Plekanec po sobotním příletu. Další potvrzená posila z NHL, Aleš Hemský z Edmontonu dorazí domů až 19. dubna a zúčastní se až závěrečné akce evropské hokejové tour v Brně.

Do přípravy mužstva se nově zapojí také obránce Zdeněk Kutlák, který dosud hrál v dresu Ambri-Piotta švýcarskou baráž. „Počítám s ním, bude už v pondělí v Praze. Potřebujeme zvětšit konkurenci mezi beky," vyprávěl Hadamczik, který věří, že Němec dá dohromady pohmožděné rameno a z virózy se vyleží Blaťák s Krajíčkem.

V sobotu večer kouč rozhodl, že kádr národního týmu, který se chystá na šampionát ve Skandinávii, opustili po druhém budějovickém utkání s Německem útočníci Birner, Adamský, Pech a Veselý.

Při pondělním tréninku reprezentace by tak měli vyjet na led 3 brankáři, 10 obránců a 15 útočníků. Nejbližší zápas čeká reprezentaci ve středu 18. dubna, kdy se v O2 Aréně od 18 hodin představí proti Slovákům a ze čtyř potvrzených posil z NHL by se měl ukázat jen Tlustý.

Reprezentanti v přípravě na MS, kteří budou na pondělním tréninku v Praze
Brankáři
Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL), Jakub Kovář (České Budějovice), Tomáš Pöpperle (Sparta)
Obránci
Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL), Miroslav Blaťák, Jakub Nakládal (oba Ufa/KHL), Lukáš Krajíček (Minsk/KHL), Tomáš Mojžíš (Turku/Fin.), Jakub Krejčík (Slavia), Tomáš Kudělka (Vítkovice), Petr Zámorský (Zlín), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.)
Útočníci
Tomáš Plekanec (Montreal/NHL), Jiří Tlustý (Carolina/NHL), Lukáš Kašpar, Kamil Kreps, Jiří Novotný (všichni Astana/KHL), Petr Průcha (Petrohrad/KHL), Jakub Petružálek (Chabarovsk/KHL), Petr Nedvěd (Liberec), Michal Vondrka (Slavia), Jan Kovář (Plzeň), Petr Kumstát (Karlovy Vary), Petr Vampola (Ženeva/Švýc.), Petr Tenkrát, Ivan Rachůnek (oba Sparta), Petr Holík (Zlín).
V dalších dnech se zapojí i potvrzené posily útoku ze zámoří Tomáš Vincour (Dallas/NHL) a Aleš Hemský (Edmonton/NHL)

Reklama

Související témata: