Hlavní obsah

Reprezentace plná marodů: obránci berou antibiotika, Krepse chytla záda

Praha

Přípravu hokejové reprezentace na MS komplikují sedmnáct dní před startem šampionátu zdravotní problémy několika hráčů. Klíčoví obránci Lukáš Krajíček a Miroslav Blaťák chyběli na ledě i při úterním tréninku, protože u nich propukla naplno viróza a oba mají předepsaná antibiotika.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér Alois Hadamczik (druhý zleva) má starosti. Jeho tým kosí zranění.

Článek

„Těžko s nimi mohu do konce týdne počítat," přiznává trenér Alois Hadamczik, jenž ve středu proti Slovákům postaví sedm obránců, kteří mu zbyli. Ondřej Němec má totiž nařízený ještě třídenní klid kvůli bolavému rameni

„Komplikací jsou pro nás i bolesti zad Kamila Krepse, který kvůli tomu musel v úterý předčasně odejít z ledu a odjel na vyšetření ke specialistovi. Do zápasu také nebude schopen zasáhnout," vykládá trenér, jemuž starosti přidělává i naražený prst na ruce dalšího útočníka Jakuba Petružálka. „Je to zřejmě docela bolestivé. Po každém tréninku ruku leduje, ale říkal, že s tím zkusí hrát," dodává trenér.

Debut prožije útočník Jiří Tlustý z Caroliny, ale proti Slovensku nastoupí i druhá posila národního týmu z NHL. „Jsem moc rád, že Plekanec chce hned hrát," tvrdí Hadamczik.  „Není proč se šetřit, i když možná bych spíš potřeboval naskočit na led evropských rozměrů než na užší kluziště, vlastně stejné jako je v zámoří," poznamenal centr Montrealu, které dostane na křídla další kladenské odchovance. „Bude s ním hrát vpravo Petr Tenkrát a vlevo Jirka Tlustý," prozradil Hadamczik plány.

V další přípravě se elitní formace okolo Plekance bude teprve tvořit. "Může se tam ještě objevit Hemský, který se k mužstvu připojí v pondělí v Brně, na minulém mistrovství světa tam hrál Červenka," uvedl Hadamczik.

Vincour dohrával sezónu na farmě

Už ve čtvrtek bude s týmem další útočník Tomáš Vincour z Dallasu, který ještě dohrával sezónu na farmě. "V pátek by měl hrát, musí bojovat o svou pozici, je to na něm, aby se rychle předvedl. Měl by nás výkonem přesvědčit, že do týmu patří," řekl Hadamczik, jenž vyhlíží posily i z finále KHL, kde by měl zájem o Romana Červenku a Martina Škoulu z Omsku a Marka Kvapila s Jakubem Klepišem z Dynama Moskva.

Vrcholí i play-off extraligy. „Největší šance z mužstev má Koukal, který předváděl na Euro Hockey Tour velmi dobré výkony. Uvidíme, jaký bude jeho zdravotní stav a jak dlouho se série potáhne. Velmi dobré výkony podávají z beků Píša a Žižka, v dresu Brna se ve velmi dobrém světle předváděl také Jakub Svoboda," řekl Hadamczik.

Reklama