Hlavní obsah

Zetterberg a Franzén z Detroitu posílí hokejisty Švédska na MS

Stockholm

Útočníci Henrik Zetterberg a Johan Franzén z Detroitu jsou dalšími dvěma výraznými posilami pro hokejisty Švédska na mistrovství světa, jehož část sehrají Tři korunky doma ve Stockholmu. Stejně jako jejich spoluhráč Jonathan Ericsson, který potvrdil účast už dříve, se k týmu připojí po skončení turnaje Euro Hockey Tour v Brně.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Henrik Zetterberg z Detroitu (vpravo) a Roman Josi z Nashvillu.

Článek

Trenér Pär Marts má už jistých osm posil z NHL a ještě čeká na vyjádření dalších včetně hvězdných dvojčata Henrika a Daniela Sedinových z Vancouveru. Stejně tak není jasno o startu jejich spoluhráče, beka Alexandra Edlera a také obránce Douglase Murrayho ze San Jose. Naopak jisté je, že z Detroitu nedorazí obránce Nicklas Lidström, forvard Tomas Holmström a nově také zadák Niklas Kronwall.

V nominaci na Kajotbet Hockey Games v Brně mají Švédové také další čtyři posily z NHL - gólmana Jhonasa Enrotha z Buffala, obránce Viktora Hedmana z Tampy Bay, útočníky Linuse Omarka z Edmontonu a Gabriela Landeskoga z Colorada. Až v příštím týdnu se stejně jako Ericsson, Zetterberg a Franzén připojí k týmu forvard Loui Eriksson z Dallasu, přestože pro něj skončila sezona už po základní části.

Reklama

Související témata: