Hlavní obsah

Posilu z Detroitu čeká reprezentační debut. Jsem hrozně vyšťavený, přiznává Kindl

Obránce Jakub Kindl z Detroitu má za sebou první dva tréninky s národním týmem před turnajem v Brně. Zatím je jediným zadákem z NHL, kterého má kouč reprezentace Alois Hadamczik k dispozici.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Alois Hadamczik udílí pokyny na tréninku reprezentace

Článek

Jak se po trénincích  cítíte?

Jsem hrozně vyšťavený. Na široký evropský led jsem se vrátil po pěti letech strávených v zámoří. Dává mi to zabrat. Připadám si na ledě jako na letišti. Věřím ale, že do soboty, kdy mám poprvé hrát, si zvyknu.

Jaké bylo přijetí v reprezentační kabině?

Perfektní. Průchu a Koukala znám ještě z Pardubic, hned jsem Koukimu taky blahopřál k titulu. Trénoval nás tam kdysi pan Paleček a kouče Hadamczika jsem pro změnu zažil ve dvacítce.

Domů se vracíte většinou jen na léto...

Svůj život mám teď už v Americe. Zvykl jsem si tam, dění doma ale pořád na internetu sleduju. Vyřídit si jakoukoliv běžnou věc je už ale pro mě v Česku velký problém. Ani si nedovedu představit, že bych si tady třeba potřeboval nechat vystavit kreditní kartu.

Co pro vás tedy pozvánka do přípravy na mistrovství světa znamenala?

Teprve v pětadvaceti zažiju reprezentační debut. V předchozích letech jsem hrál buď na farmě, nebo jsme s Detroitem došli tak daleko, že moje účast na šampionátu nepřipadala v úvahu. Když jsme letos v play off vypadli hned v úvodním kole, neváhal jsem nad pozvánkou ani chvilku.

Bylo vyřazení Nashvillem velkým šokem?

Z médií se na nás valila kritika. Je potřeba si ale uvědomit, že Detroit hraje vyřazovací zápasy už dvacet let po sobě a při stále větší vyrovnanosti týmů v NHL se už asi muselo jednou přihodit, že se neprokouše až do závěrečných bojů. Já byl ale rád, že jsem si vydobyl v mužstvu pevné místo. Vzorem na ledě i v přípravě na zápasy mi byl legendární Lidström.

Reklama

Související témata: