Hlavní obsah

Proti Rusům jen se šesti obránci, po Kutlákovi je mimo i Němec

Stockholm
Aktualizováno

Asi v nejméně vhodnou dobu přišli čeští hokejisté na mistrovství světa o dalšího obránce. Ondřej Němec vynechal kvůli zvýšené teplotě už sobotní trénink a chyběl na ledě i dnes, důležitý odpolední zápas s Ruskem (16:15) bude muset vynechat. Češi tak nastoupí jen se šesti beky, protože stále není fit ani Zdeněk Kutlák.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ondřej Němec nemůže do zápasu s Ruskem nastoupit

Článek

Odehrát zápas s Ruskem jen se šesti obránci nebude procházka růžovou zahradou. Zvláště na letošním mistrovství světa, kde má sborná v kádru takové hráče jako je Jevgenij Malkin a Pavel Dacjuk a další rychlonohé a šikovné útočníky. České defenzívě tak mohou rychle docházet síly.

Velký křest ohněm to bude především pro dvacetiletého Jakuba Krejčíka, který byl na českou soupisku zapsán teprve v pátek a na MS odehrál jen poklidné utkání s neškodnými Italy.

Stále mimo hru je po zranění hlavy a krku z úvodního duelu s Dánskem Zdeněk Kutlák. Údajně  nebude chybět na rozbruslení před zápasem, nicméně do samotného utkání s Ruskem by podle vyjádření lékaře týmu  zasáhnout neměl.

Na druhou stranu nás může utěšovat fakt, že soupeř je na tom stejně vzhledem k excesům jeho hráčů v posledním zápase se Švédskem. Za píchnutí holí dostal jednozápasový trest obránce Alexej Jemelin, další zadák Dmitrij Kalinin má za přeražení nosu Franzénovi dokonce třízápasový distanc. Rusové tak mají pro zápas s Českem k dispozici také jen šest obránců.

Předpokládaná sestava ČR proti Rusku:
Kovář - Nakládal, Blaťák, Krejčík, Čáslava, Krajíček, Mojžíš - Erat, Plekanec, Michálek - Hemský, Krejčí, Tenkrát - Frolík, Nedvěd, Průcha - Kašpar, Novotný, Koukal - Petružálek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články