Hlavní obsah

Ovečkin: Mám dost sil na to, abych odčinil loňský šampionát

Stockholm

Na poslední dva zápasy v ruské reprezentaci nemá opěvovaný hokejista Alexander Ovečkin zrovna nejlepší vzpomínky. Na loňském mistrovství světa Rusové s ním v sestavě prohráli semifinále s Finskem a poté dostali výprask od českého týmu v souboji o bronzové medaile, přičemž Ovečkin vyšel v obou případech bodově naprázdno. Teď je připraven odčinit to na šampionátu 2012.

Foto: Petr Josek, Reuters

Alexander Ovečkin na tréninku ruského týmu.

Článek
Fotogalerie

„Co se stalo minulý rok, s tím už nic nenadělám. Ale teď se mohu pokusit vše odčinit i za loňský šampionát. Bude to těžké, ale chceme vyhrát, proto jsme přece přijeli," vykládal Ovečkin houfu ruských a zahraničních novinářů v úterý odpoledne po tréninku v hale Hovet ve Stockholmu. Přitom neuběhly ještě ani dvě hodiny od okamžiku, co společně se spoluhráčem z Washingtonu Alexanderem Sjominem přiletěli do dějiště MS.

„Jsem velmi rád, že mohu být na mistrovství světa, je to pro mne nová výzva. Chci pomoci Rusku k úspěchu na turnaji. Pod trenérem Biljaletdinovem už jsem v reprezentaci hrál a dobře znám jeho metody a systém hry," prohlásil Ovečkin. Únavu z náročné sezóny v NHL necítí. „Mám ještě dost sil, však jsem taky letos dostával ve Washingtonu méně času na ledě," rýpnul si do klubového kouče Huntera, s nímž měl během sezóny menší neshody.

Výkony sborné sledoval Ovečkin i ze zámoří. „Viděl jsem z některých zápasů jen šoty a jednou jsem po telefonu mluvil s kapitánem Nikulinem. Hodně informací jsem pak četl na internetu. Věřím, že náš příjezd se Sjominem klubu neuškodí, ale naopak bude ještě lepší," věří.

Dvě hodiny před ruskými hokejisty přistál ve Stockholmu i jejich spoluhráč z Washingtonu Nicklas Bäckström, jenž posílí Švédsko. Ruskou výpravu naproti tomu opustili náhradníci Burmistrov a Tarasenko a zamířili domů.

Reklama

Související témata: