Hlavní obsah

Zraněný trenér Paleček nemusí na operaci, MS by měl stihnout

Praha

Asistent trenéra české hokejové reprezentace Josef Paleček nemusí s poraněným kyčelním kloubem na operaci a měl by tak stihnout květnové mistrovství světa ve Stockholmu a v Helsinkách. Třiašedesátiletý kouč se zranil ve středu na tréninku národního týmu v Kravařích.

Článek

"Mám tam vlásenkovou zlomeninu. Mám naordinované čtyři týdny klidu, bez bruslí, ale doufám, že pak už to bude dobré," řekl Paleček ČTK.

Umělý kyčelní kloub už má dvanáct let a po pádu hrozilo, že bude muset na operaci. Vyšetření ale tento krizový scénář vyloučila. "Dostal jsem léky, nesmím nohu zatěžovat, ale na operaci nemusím," uvedl mistr světa z roku 1972.

Světový šampionát začne na severu Evropy 3. května a Paleček věří, že v té době už bude fit. "Doufám, že ano. Chtěl bych už s týmem být na turnaji v Brně," přiznal. České hokejové hry se konají od 25. do 28. dubna. "Věřím, že bude léčba postupovat dobře," přál si Paleček.

Zranění asistenta Aloise Hadamczika zkomplikovalo přípravu týmu na MS. Příští týden se totiž reprezentace v Jindřichově Hradci utká s Lotyšskem a podle původního plánu měl mužstvo vést ze střídačky právě Paleček, neboť Hadamczik v sobotu odletí na inspekční cestu do zámoří. Tým nakonec převezme generální manažer Slavomír Lener.

Reklama

Související témata: