Hlavní obsah

Nevím, s kým v pátek MS začínáme. Ale náš tým bude výborný, tvrdí Pavelec

Na to, že strávil na cestách dvacet hodin, vypadal gólman Ondřej Pavelec ještě docela čerstvě. Po zdolání trasy Winnipeg– Toronto–Frankfurt se v pondělí dopoledne objevil v Praze a dnes už bude trénovat s evropskou částí reprezentačního týmu. „Potřebuju se dát trochu do kupy, zatím mi ani nefunguje český telefon,“ vykládal pětadvacetiletý brankář.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejový brankář Ondřej Pavelec se v úterý připojí k reprezentaci.

Článek

Neusnete v bráně na první přípravě?

Tak možné to docela je. I když já spíš mám problémy v noci. Vzbudím se ve tři ráno a nemůžu zabrat.

Loni vám management Winnipegu start na mistrovství světa nedoporučil, jak to bylo letos?

Dostal jsem absolutně zelenou. Náš manažer je rád, že můžu na šampionát jet. Minulý rok jsem k tomu měl důvody, devětadevadesát procent hráčů NHL by udělalo to samé. Jsem rád, že teď nebyly žádné komplikace. Ani nemohly být, jsem zdravotně v pořádku.

Na úterním srazu budete jako jediný z desítky nominovaných z NHL.

To byl jeden z důvodů, proč jsem tu tak brzo, abych si zatrénoval na širokém kluzišti. Měli jsme poslední zápas ve čtvrtek a nemusel jsem tak čekat až na sobotní konec základní části.

Trenér Hadamczik vám přiřkl roli jasné jedničky, počítal jste s tím?

Motivace je to pro mě velká. Jsem rád, že se mnou pan Hadamczik počítá a že si na mě vzpomněl... Můžu si prodloužit sezónu. Nedovedu si představit, že by už byl konec.

Zámořské posily by měly národní tým okysličit hlavně v útoku. Sledoval jste, jak se mužstvo tvoří?

Jsem v kontaktu s Kladeňáky, psal jsem si s Jirkou Hudlerem. Ti, co jedou z NHL, budou určitě přínosem. Budeme mít výborný tým, super partu.

Už jste si zjišťoval, co vás čeká v nejbližších dnech?

Netuším zatím, ani kdy letíme do Švédska. Jen vím, že hrajeme v pátek, ale už ne proti komu. S tátou teď rychle jedeme domů, potřebuju se srovnat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.