Hlavní obsah

Gólman Pavelec stále není úplně fit. Hadamczik pro jistotu do Švédska povolal Kováře

Stockholm

Hokejovou reprezentaci doplní na MS ve Švédsku gólman Jakub Kovář. K národnímu týmu se připojí v neděli, a pakliže zraněný brankář Ondřej Pavelec nebude schopen absolvovat pondělní a úterní trénink v plné zátěži, vedení mužstva místo něj zapíše na soupisku právě Kováře. V opačném případě duo brankářů Saláka a Francouze doplní Pavelec.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Gólman Jakub Kovář na tréninku hokejové reprezentace.

Článek

„Fyzioterapeuti mě ujišťují, že Pavelec bude dobrý. Proto tomu věřím," řekl po zápase se Švédskem trenér Alois Hadamczik. Pro případ, že by se však do pořádku nedal, vedení reprezentace zajišťuje letenku pro českobudějovického Jakuba Kováře.

Ten figuroval už v původní nominaci, ze hry jej však během Českých her v Brně vyřadila hnisavá angína a místo něj se do nominace dostal Pavel Francouz. V současnosti už je Kovářův stav lepší, antibiotika už dobral a v neděli se připojí k týmu ve Stockholmu. Ještě večer se s pár hráči sklouzne na ledě.

„Doma stejně nemá kde trénovat, tady alespoň bude v permanenci. Když tu bude jeden hráč navíc, vůbec to nevadí. I předloni na šampionátu v Bratislavě jsme měli taky hráče navíc, kteří nehráli. Kovář je s tím srozuměný," prohlásil Hadamczik.

„Pokud Ondra Pavelec v pondělí nastoupí na led a absolvuje dva tréninky, bude vše v pořádku. Pokud by ale do tréninku naskočil a chytat nemohl, dopsali bychom místo něj Kováře," vysvětlil svůj záměr Hadamczik.

Reklama

Související témata: