Hlavní obsah

Hubáček: Snad potěšíme těch devět z deseti lidí

Stockholm

Čísla jsou to úplně jasná. V anketě sport.cz, v níž klikalo už přes sto dvacet tisíc čtenářů, věří devadesát procent hlasujících v postup české hokejové reprezentace do semifinále mistrovství světa. „Snad těch devět lidí z deseti potěšíme," usmívá se před odpoledním klíčovým duelem se Švýcary útočník Petr Hubáček.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Petr Hubáček (vlevo) ujíždí před Dánem Jesperem Jensenem.

Článek

Drtivá výhra 7:0 nad Norskem významně posunula mínění českých příznivců o konečném výsledku Hadamczikova výběru. Ještě před pár dny měly převahu zatracující hlasy a najednou se mluví pomalu o útoku na zlato „Vědomí lidí hodně skáče z negativa do pozitiva a naopak. Ale tak vysoké procento hlasovalo asi i kvůli tomu, že je tu vyřazovací část, víc se fandí a lidi asi i víc chtějí, abychom vyhráli," rozebíral Hubáček.

Ve Stockholmu zatím nedal gól, nervózní kvůli tomu ale před čtvrtfinále rozhodně není. „Snažím se maximálně koncentrovat, být připravený fyzicky i psychicky. Po nějaké době je tu zápas, kvůli kterému makáme celou sezónu," řekl hráč, jenž má doma kompletní sbírku medailí z MS: zlato 2010, stříbro 2006 a bronz 2011.

O její rozšíření by ale určitě stál a sám by k tomu rád přispěl třeba dnešním povedeným výkonem. „Já se o hokeji vždycky bavím jen s tátou, s bráchou a se ženou. Hraju už dlouho a vycítím, jestli je to dobré, špatné nebo jestli se nějak trápím," řekl třiatřicetiletý Hubáček. „Hlavně ale nechci nic zakřiknout."

Podaří se Česku složit ve čtvrtfinále MS proti Švýcarsku reparát?
Ano, Česká republika postoupí
89 %
Ne, Švýcarsko naváže na svou neporazitelnost
11 %
Celkem hlasovalo 135787 čtenářů.

Reklama

Související témata: