Hlavní obsah

Finálový zápas MS v hokeji vidělo 715 tisíc diváků, pětina lidí u obrazovek

Praha

Finálový zápas letošního MS v hokeji, ve kterém Švédsko porazilo Švýcarsko jednoznačně 5:1, vidělo v neděli večer na ČT 715 tisíc diváků starších 15 let. Byla to víc než pětina lidí, kteří v tu dobu seděli u obrazovek. Podle výsledků měření sledovanosti ATO-Mediaresearch zveřejněných na serveru Mediaguru.cz tak hokej sledovalo víc lidí než soutěže na komerčních televizních stanicích.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Švédští hokejisté se těší z mistrovského poháru.

Článek

Sledovanost byla podle očekávání nižší, než by byla v případě účasti českých hokejistů. Jejich výkony až do čtvrtfinálové porážky se Švýcary sledovalo v průměru 861 tisíc diváků, což bylo proti předchozímu roku o zhruba 100 tisíc více. Nejvíce fanoušků přilákaly zápasy ve skupině se Švédskem, Kanadou a Norskem. Utkání s Kanaďany zároveň jako jediné překonalo hranici miliónu diváků - porážku 1:2 vidělo 1,089 miliónu diváků.

V přímé konkurenci nedělních pořadů se začátkem krátce po 20. hodině byl hokej vysílaný na stanici ČT sport nejsledovanější, v počtu diváků nad 15 let následoval film Škodná na ČT1 se 663 tisíc diváků. Soutěžní pořad Máme rádi Česko na Prima family vidělo 657 tisíc lidí a soutěž SuperStar na Nově sledovalo 635 tisíc diváků, uvedl Mediaguru.

V nedělním finálovém utkání byla podle České televize nejsledovanější druhá třetina, na kterou se v průměru dívalo 861 tisíc diváků.

Reklama

Související témata: