Hlavní obsah

Polák soky nezkoumal, Kindl chce šťouchnout Tatara

Praha

Jakmile jejich týmy vypadly v prvním kole play off, oba hned věděli, že na hokejové mistrovství světa pojedou. Osmadvacetiletý Roman Polák ze St. Louis i o rok mladší Jakub Kindl z Detroitu jsou pro reprezentační výběr vítanou defenzívní injekcí z NHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Roman Polák přichází na sraz hokejové reprezentace.

Článek

Ani jeden z nich si nezahrál na olympiádě a zklamání z neúčasti v Soči stále doznívá. „Já bych k tomu snad ani nechtěl nic říkat," povzdechl si Polák, který si na sraz do Letňan přivezl virózu. „Měl jsem něco podobného minulý týden, od úterý do čtvrtka jsem ležel v posteli," prozradil Kindl.

Přitom Polák s účastí na šampionátu, kde se představí po pěti letech, původně vůbec nepočítal. „Říkali jsme si se Sobotkou, že v play off vydržíme hodně dlouho. Nakonec jsme ale vypadli s Chicagem a v klubu zavládlo veliké zklamání. Jak u hráčů, tak u vedení," tvrdil obránce Bluesmanů. „Detroit je zase jediný tým v NHL, který hrál 23 let po sobě play off. Vždycky se dá ale na sezóně něco zlepšit, to je jasné," přidal se Kindl, jehož Red Wings ztroskotali v úvodním kole Stanley Cupu s Bostonem.

Jak ukázal sobotní debakl s Ruskem na Švédských hrách, budou v defenzívě třeba hráči, kteří mladším dodají trochu klidu. „Vláďa Růžička už nám taky v kabině hned říkal, že všechno začíná od obrany. Nějaké góly dáme a na nás bude, abychom jich dostali co nejmíň," vykládal Kindl.

„Nevím, jestli zrovna já dostanu vůdčí roli, hlavně chci uhrát dobrý výsledek. Jakou mi dá trenér úlohu, tak podle toho se zařídím," řekl Polák, od kterého se čeká kontaktní hokej plný drsných soubojů a ostrých střetů. „Když to na tom velkém ledě půjde, tak to zkusím. Nebudu ale někde zbytečně lítat," slíbil si ostravský rodák, že nehodlá divočit.

Kindl vyhlíží souboj s Tatarem

V Minsku si Polák určitě vzpomene i na své první MS, které absolvoval v roce 2009 ve Švýcarsku. To Kindl zažije v pátek proti Slovensku debut na šampionátu. Před dvěma lety sice figuroval v závěrečné přípravě, ale před cestou do Skandinávie neměl jistou pozici mezi šesti beky a raději zvolil individuální trénink. „Nervozitu ani necítím, spíš se těším. Že si zahraju za nároďák, to se opravdu nestává každý den," říkal.

Hned na začátek turnaje se navíc Kindl postaví proti klubovému spoluhráči Tomáši Tatarovi. „Je to šikovný hráč a taky nebezpečný. Když na něj budu hrát, musím ho trochu pošťouchnout, aby trošku ‚slow down'. On je hodně rychlý a mrštný. Musím to dobře promyslet," tvrdil hokejista Detroitu.

To Polák zatím nezkoumal, na koho ze soupeřů se může těšit. „Má tam Kanada nějaká známá jména?" vyptával se. „Stejně ale záleží na nás. Jde o to, abych byl na mistrovství plný síly," popřál si Polák. „Během tří tréninků bych se měl srovnat," ujistil Kindl.

Jak dopadne česká hokejová reprezentace na mistrovství světa v Bělorusku?
Získá zlato
48,8 %
Získá stříbro
4,7 %
Získá bronz
16 %
Skončí čtvrtá
3 %
Vypadne ve čtvrtfinále
23,3 %
Neprobojuje se do čtvrtfinále
4,2 %
Celkem hlasovalo 45972 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.