Hlavní obsah

České kustody málem porazila kabina v Minsk Aréně. Chtěli se oběsit na první tkaničce

Minsk

Česká hokejové reprezentace dnes odpoledne absolvovala první trénink v Minsk Aréně, kde v sobotu od 17:45 SELČ odehraje semifinále mistrovství světa proti Finsku. Hráči se musejí vypořádat s podstatně menší kabinou, než měli v hale Čižovka, v níž odehráli všechna utkání základní skupiny i čtvrtfinále s USA. Dobrovolného tréninku se zúčastnila zhruba polovina mužstva.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hráči české reprezentace nastoupili poprvé v Minsk Areně v Minsku k tréninku před sobotním semifinále mistrovství světa hokejistů proti Finsku.

Článek
Fotogalerie

Zatímco hokejistům skončila včera šichta v podvečer, když vyřadili Spojené státy americké, kustodům českého týmu naopak od této chvíle nastala pořádná honička. Rychle zabalit všechny věci v šatně v Čižovce do připravených tašek a beden, a přesunout je takřka přes celou běloruskou metropoli do Minsk Arény.

„Začali jsme hodinu po skončení zápasu. Kluci odjeli ze stadiónu v osm večer, my měli na devátou přistavené auto. Celkem jsme převáželi čtyřicet báglů, sedmadvacet beden včetně dvou brusek a sušáků. Dohromady to mohlo vážit tak dvě tuny," popisuje kustod českého týmu Zdeněk Šmíd, kterému pomáhal jeho reprezentační kolega Petr Ondráček.

Šatna je připravená na vítězství

Před Minsk Arénou jim vyndat všechny věci z auta pomáhali místní dobrovolníci, kteří vše nanosili do chodby před kabinu. Její uspořádání pak už bylo plně v režii Šmída s Ondráčkem. „Vůbec jsme nevěděli, čím začít, jak hodně těch věcí bylo. Když jsme pak navíc kabinu uviděli, mysleli jsme si, že se oběsíme na první tkaničce, kterou tady najdeme. Ta šatna je strašně malá," přiznává Šmíd.

S tou v Čižovce se prý vůbec nedá srovnávat. Češi ji přebrali po Spojených státech a Francii. Mají to z ní alespoň blízko na led. „Ale jinak je to jako porovnávat neporovnatelné. V Čižovce byla kabina, jakou jsme snad nikdy předtím neměli. Byla nádherná, prostorná, navíc měla hodně skladů. „Ale i tady jsme ji nakonec připravili tak, aby vypadala útulně a hlavně se do ní všichni vešli. Je připravená na vítězství," usmíval se Šmíd.

Změny teploty dají organismu hráčů zabrat

V noci mu ale společně s Ondráčkem veselo nebylo. „Když jsme ji začali dělat, mysleli jsme, že to nebude mít konce. Nakonec jsme to dodělali v půl třetí ráno, tak jsme si pak na tři hodiny lehli na masérské lehátko. Po probuzení jsme si dali sprchu a začali zase dělat."

Že museli upravit zasedací pořádek, zase tolik nevadí. Horko panující v kabině už je ale větším problémem. „Je to nepříjemné. Není tam žádné okno ani klimatizace, jen ventilátor. Už teď je v ní hrozně a ani nechci tušit, jak to bude vypadat při zápase a po něm, kdy budou kluci zpocení," obává se Šmíd.

Hráči ani trenéři to jako zásadní překážku nevidí. „Bude to v pohodě. Kabina je sice menší, ale na to my nekoukáme," mávl rukou útočník Jiří Novotný. „Neřeším to, přijde mi dobrá," přidal se Vladimír Růžička. Češi se prostě chtějí soustředit jen na sobotní zápas, okolní vlivy neřeší.

Reklama

Související témata: