Hlavní obsah

Chodím si teď často zapálit, přiznává neřest asistent Weissmann. Sobotka je na Finy fit

Jan Škvor (Minsk)Sport.cz

Naposledy si mohli nanečisto vyzkoušet ledovou plochu v Minsk Aréně. Až na ni česká hokejová reprezentace vyjede vpodvečer znovu, půjde už do tuhého. Dopolední půlhodinové rozbruslení absolvoval kompletní tým, včetně Vladimíra Sobotky, který bude pro semifinále mistrovství světa proti Finům připraven nastoupit. „Vypadá to, že Vláďa je v pořádku, nebude to tak vážné,“ ulevilo se asistentovi trenéra Ondřeji Weissmannovi.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Asistent trenéra Ondřej Weissmann hovoří s Jaromírem Jágrem (vlevo) - ilustrační foto.

Článek

Sobotka nedohrál čtvrtfinále proti Američanům, když jej tvrdým zásahem do oblasti hlavy a krku sestřelil Justin Abdelkader. Šestadvacetiletý centr vynechal v pátek dobrovolný trénink, dnes se už ale po ledové ploše Minsk Arény proháněl se zbytkem týmu. A do zápasu nastoupí ve druhé formaci s Klepišem a Hertlem.

„On je hodně tvrdý, takže to vydržel. Říkal, že už ani nemá moc zatuhlý krk. Lékaři si s ním ještě před zápasem pohrají, (fyzioterapeut) Pavel Kolář ho párkrát pohladí a myslím, že do toho pak Vláďa vletí. On si sám řekne, počítáme ale s tím, že bude hrát od začátku," prohlásil Weissmann s tím, že sestava zůstane stejná jako ve čtvrtfinále. Do hry bude jako třináctý útočník připravený Martin Růžička, kterého trenéři rovněž plánují posílat na led.

„Nálada je bojovná. Teď je ještě klid a pohoda, nervozitka ale samozřejmě bude. Já doufám, že se kluci poperou, že se na to nažhaví," věří Weissmann a přiznává, že on se s nervozitou potýká už od rána. „Zvláštní je, že před Amerikou jsem byl klidnější. Teď už je to cítit víc, nejhorší to bude bezprostředně před utkáním. Stupňuje se to," říká 54letý trenér.

Kvalitu ledu si Weissmann pochvaluje

„Bojuju s tím tak, že se snažím odreagovat legráckami. A hlavně si chodím často zapálit, to je moje neřest," přiznává svou slabost pro cigarety.

Po rozbruslení zamířil tým zpátky na hotel, kde si dá lehčí oběd, pak hráče čeká krátký odpočinek na pokojích a zase návrat do haly. „Jsem zvědavý, co nám připraví za jídlo. Před zápasem s Amerikou jsme si řekli o řízek a pak jsme ho měli i včera. Tak třeba teď bude zase. Oni jak se tady něco naučí, dělají to pak pořád," rozesmál se Weissmann.

A potěšila ho kvalita ledové plochy v Minsk Aréně. „Oproti Čižovce, kde se pořád vrtěl, tady puk jezdí mnohem líp. Tak snad to vydrží. Horší už je to s kabinou, ve které je vedro. „Pro hráče je nepříjemné, když do šatny neproudí vzduch. Nevím, jestli s tím organizátoři něco udělali, ale myslím, že to bude stejné jako včera."

Jakou medaili vybojují čeští hokejisté na MS v Minsku?
Zlatou
55,4 %
Stříbrnou
23,2 %
Bronzovou
7,7 %
Bramborovou
13,7 %
Celkem hlasovalo 63096 čtenářů.

Reklama

Související témata: