Hlavní obsah

Nováček Hanzl proti Finům mazácky rozhodl. Vsadil na jistotu, nechtěl být za nemehlo

Paříž

Nedává moc najevo emoce. Když se díky vítěznému nájezdu stal hrdinou bitvy s Finy, přelétl Robinu Hanzlovi na tváři jen lehký úsměv. Mistrovství světa hraje 28letý litvínovský útočník poprvé, ale počínal si jako mazák a pomohl Česku získat důležitý bod navíc.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Robin Hanzl střílí rozhodující gól v samostných nájezdech brankáři Joonasu Korpisalovi z Finska.

Článek

Hned jste věděl, jak zakončíte, nebo to byla z vaší strany improvizace?

Ne ne, věděl jsem, jaký chci udělat blafák. Vsadil jsem na jistotu a nepřipouštěl si ani tolik důležitost okamžiku, to by mi spíš puk někam uskočil a vypadal bych jako nemehlo. Mám hlavně parádní pocit z toho, jak jsme zápas otočili. Už jenom kvůli spoustě českých fanoušků v hledišti, kteří byli znovu fantastičtí.

Stal se z vás specialista na nájezdy?

Je pravda, že jsem nějaké proměnil v litvínovském dresu a teď už i za repre, ale to je spíš taková nálepka, kterou dostávám od médií. Samozřejmě, že nájezdy mě baví, ale to je asi celý. Smyslem mé hry je být každé střídání prospěšný pro mužstvo.

Cítíte, že jste důležitější gól v kariéře nedal?

To nevím, ale vítězná trefa na mistrovství k těm nejdůležitějším bude určitě patřit. Teprve v listopadu jsem hrál za nároďák poprvé a přijde mi docela zvláštní, že ze čtyř gólů, které jsem už v repre dal, byly tři vítězné. Každý zápas mě ale někam posouvá.

Jak těžké bylo za stavu 0:3 zůstat pozitivní a věřit v obrat?

Byla to studená sprcha, co si budeme povídat. Chtěli jsme do zápasu vstoupit úplně jinak, ale nesložili jsme se a zase ukázali vnitřní sílu. Podobně jsme už otáčeli zápas s Finy před šampionátem na turnaji v Budějovicích a musíme být rádi, že se opět vynořil ten týmový duch.

Reklama

Související témata: