Hlavní obsah

Sedá si to, naše hra se zvedá, těší Jandače. Na kterého brankáře ukáže pro čtvrtfinále?

Kodaň

Neskrýval radost, že proti Francii (6:0) vydrželi jeho svěřenci hrát s chutí celých šedesát minut, ne pouze část zápasu jako v pátek proti Bělorusku. Stejně dobře si ale trenér české hokejové reprezentace Josef Jandač uvědomoval, že zápasy proti papírově slabším soupeřům nejsou před klíčovým utkáním mistrovství světa, čtvrtečním čtvrtfinále, tou pravou prověrkou.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Na střídačce českého týmu trenér Josef Jandač (vpravo), jeho asistent Jiří Kalous a hráči (zleva) Michal Moravčík, David Pastrňák a Michal Řepík.

Článek

Co vám tedy zápas s Francií ukázal?

Moc toho nebylo. Rychle jsme odskočili ve skóre a Francouzi už pak moc nekousali. Kontrolovali jsme hru, měli hodně střel a chuť. Bylo to bezproblémové vítězství, hráli jsme líp než naposled proti Bělorusku, nepolevili jsme. Myslím, že naše hra se pořád zvedá, sedá si to. Věřím, že na klíčové utkání turnaje se dokážeme dobře připravit.

Tím je pochopitelně čtvrtfinále. Není trošku škoda, že po náročném vstupu do turnaje hrajete na závěr skupiny se třemi papírovými outsidery, kteří váš, při vší úctě k nim, před play off příliš neprověří?

Nic s tím neuděláme, takové bylo rozlosování. Na začátku přišli těžší soupeři, teď v uvozovkách ti lehčí.

Těší vás, že Francouz i Rittich udrželi v posledních zápasech nulu?

Je to potěšující, na druhou stranu musím říct, že Bělorusko ani Francie nás nijak neprověřily. V obou případech jsme rozhodli už v první třetině, pak už se zápas dohrával a na naše brankáře šlo jen málo střel.

V pondělí vás čeká poslední zápas skupiny proti Rakousku. Budete pokračovat v pravidelném rotování brankářů, čímž by řada vycházela na Pavla Francouze?

Prvně to řekneme brankářům. Už to ale musíme směřovat ke čtvrtfinále.

Neznepokojuje vás trochu, že gólově zatím na turnaji mlčí kapitán Červenka?

Věříme, že si to nechává na důležitější momenty.

Jak je na tom Andrej Nestrašil, který kvůli poraněnému ramenu nedohrál v pátek proti Bělorusku a na víkend měl naordinovaný absolutní klid?

Je to lepší, v pondělí zkusí jít na led. Ale pořád je tam velké ALE.

Reklama