Hlavní obsah

NAD(H)LEDEM: USA jsou těžší soupeř než Kanada, míní Bednář. Koho by poslal do branky?

Praha

Po vítězství Finů nad Američany je už jasné, že ve čtvrtfinále mistrovství světa narazíme na Američany, kteří budou z mého pohledu těžším soupeřem než Kanada. Mám takový vnitřní pocit, že je na tomhle hokejovém šampionátu hratelnější než USA, ale jde jen čistě o můj názor.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Český brankář David Rittich se raduje z vítězství. Postaví se mezi tři tyče i ve čtvrtfinále proti USA?

Článek

Na soupeře se musíme opravdu pořádně připravit. Víme, jak kvalitní hráči v jeho týmu jsou. Mají skvělý pohyb a hrají i dobře do obrany.

Na turnaji mají navíc Američané nejlepší přesilovky ze všech mužstev, ale i my je máme dobré, a navíc se od zápasu s Ruskem už dokážeme vyvarovat zbytečných oslabení. Přestávali jsme v nich úplně dostávat góly a naše procento v této činnosti se rázem dost zvýšilo.

Vyvarovat se faulů

Hlavně si přeju, aby se ve čtvrtfinále hrál otevřený hokej plný šancí, aby padalo hodně branek a divák si přišel na svoje. Recept k úspěchu je jasný, dělat v zápase co nejméně faulů, protože Američané jsou v početních výhodách velice dobří. Ale přesilovky máme dobré i my, a navíc se od utkání s Ruskem už dokážeme vyvarovat zbytečných oslabení. Úplně jsme v nich přestali dostávat góly a naše procento při hře v oslabení se hodně zvýšilo.

Trenéry teď čeká strašně těžké rozhodnutí, koho poslat do branky. Jak Francík, tak David Rittich předvádějí na šampionátu výborné výkony. Já bych asi nasadil Ritticha, protože se mi hrozně líbí jeho práce holí, jak rozehrává puky, a přijde mi takovým klidnějším faktorem pro naši hru.

K stěhování z Kodaně se musíme postavit tak, jak to je. Prostě hrajeme v Herningu a je potřeba se na to připravit. O procentuálních šancích se bavit nebudu, protože nesázím a nepředpovídám. Hlavně si přeju, aby se hrál ve čtvrtek výborný hokej a kluci v utkání nechali úplně všechno. Potom si myslím, že naděje na postup do semifinále je veliká.

S národním mužstvem získal Jaroslav Bednář na mistrovství světa 2006 v Rize stříbro. Za reprezentaci odehrál bývalý vynikající útočník celkem 67 zápasů s bilancí patnácti gólů a deseti asistencí. Na kontě má více než sto zápasů v NHL, kde hájil barvy Los Angeles a Floridy. V Rusku vybojoval titul s Omskem, zlato slavil ve Švýcarsku s Davosem, Bernem a také v české extralize s pražskou Slavií. V posledních třech letech působil v týmu Mountfield HK, kde po skončení letošního play off ukončil bohatou a úspěšnou kariéru. V současnosti zastává ve východočeském klubu post sportovního manažera.
Kdo vyhraje čtvrtfinálový souboj na MS?
Česká republika
79,7 %
USA
20,3 %
Celkem hlasovalo 32468 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - MS 2018

  • Čtvrtfinále

  • 17.05.18      20 : 15 Kodaň
    Švédsko Švédsko Lotyšsko Lotyšsko
    3 : 2
  • 17.05.18      16 : 15 Herning
    Česká republika Česko Spojené státy USA
    2 : 3
  • 17.05.18      16 : 15 Kodaň
    Ruská federace Rusko Kanada Kanada
    4 : 5
    v prodloužení
  • 17.05.18      20 : 15 Herning
    Švýcarsko Švýcarsko Finsko Finsko
    3 : 2
  • Semifinále

  • 19.05.18      15 : 15 Kodaň
    Švédsko Švédsko Spojené státy USA
    6 : 0
  • 19.05.18      19 : 15 Kodaň
    Švýcarsko Švýcarsko Kanada Kanada
    3 : 2
  • Finále

  • 20.05.18      20 : 15 Kodaň
    Švédsko Švédsko Švýcarsko Švýcarsko
    3 : 2
    po sam. nájezdech
  • 20.05.18      15 : 45 Kodaň O 3. místo
    Spojené státy USA Kanada Kanada
    4 : 1