Hlavní obsah

Ikona v Ottawě končí! Hertl bude mít dalšího hvězdného spoluhráče

San Jose

Žraloci ze San Jose ulovili vekou rybu! Dres Sharks, kde působí i český forvard Tomáš Hertl, bude od nové sezóny oblékat dvojnásobný držitel Norrisovy trofeje pro nejlepšího obránce NHL Erik Karlsson, kapitán Ottawy. Uvedl to server NBC Sports.

Foto: Profimedia.cz

Renomovaný švédský obránce Erik Karlsson odchází v rámci NHL z Ottawy do San Jose.

Článek

Švédský stříbrný medailista z olympijských her v Soči změnil působiště v rámci velké výměny - k týmu Sharks s ním míří i útočník Francis Perron, opačným směrem putují Chris Tierney, Dylan DeMelo, Josh Norris a Rudolfs Balcers, k tomu výběry v draftu v letech 2019 a 2020 a ještě další dvě volby talentů v případě splnění specifických podmínek.

Osmadvacetiletý Karlsson byl čtyřikrát zvolen do prvního All Star týmu NHL, v letech 2012 a 2015 získal Norris Trophy pro nejlepšího zadáka zámořské soutěže. Byl členem bronzového týmu na mistrovství světa 2010, na ZOH v Soči vedle stříbrné medaile získal i ocenění pro nejlepšího obránce turnaje a byl zařazen do All Star týmu.

"Jen velmi zřídka se stává, aby hráč takového kalibru byl k dispozici," uvedl generální manažer Sharks Doug Wilson v prohlášení. "S Erikem, Brentem Burnsem a Marcem-Edouardem Vlasicem máme teď tři z nejlepších obránců v lize a máme opět silnější tým, než jsme měli včera," konstatoval.

Karlssona si Ottawa vybrala v roce 2008 jako patnáctého v draftu, od té doby za kanadský tým odehrál devět sezón. Nastoupil do 627 utkání základní části a nasbíral 518 bodů za 126 gólů a 392 asistencí. V play off přidal 48 startů a 37 bodů (6+31). V posledních pěti letech byl kapitánem mužstva.

Reklama