Hlavní obsah

Winnipeg - Carolina 3:1Žralok Hertl přihrál na gól, Mrázek ukázal nejlepší výkon sezóny

New York/Praha
Aktualizováno

Čaroval, předvedl několik skvělých zákroků, odměny v podobě vítězství se ale nedočkal. Gólman Petr Mrázek v brance Caroliny porážku na ledě Winnipegu neodvrátil. Jeho tým prohrál 1:3. Asistencí se blýskl útočník Tomáš Hertl, jehož Žraloci však také prohráli - na ledě New Jersey Devils podlehli 2:3.

Foto: Trevor Hagan, ČTK/AP

Petr Mrázek v brance Caroliny Hurricanes se překonával, porážku na ledě Winnipegu Jets však neodvrátil.

Článek
Fotogalerie

Útočník San Jose Hertl měl ve statistikách této sezóny dvě přesné trefy, tentokrát se ale proměnil do role asistenta. V New Jersey se podílel přihrávkou na druhém gólu Žraloků. Spokojenější byl však po utkání jeho krajan Pavel Zacha, jelikož Ďáblové vyhráli 3:2. Český útočník v dresu Devils jednou pálil na branku a na ledě strávil více než jedenáct minut. Hertl vystřelil třikrát a odehrál o osm minut víc.

Anaheim s českým hokejistou Andrejem Šustrem sebrali body na ledě St. Louis v utkání plném zvratů. Ducks vedli po první třetině 1:0, po prostřední části hry prohrávali, aby v závěrečné dvacetiminutovce pro změnu otočili skóre ve svůj prospěch. Vítězný gól obstaral zkušený útočník Andrew Cogliano při přesilové hře v 55. minutě utkání. Český hokejista Andrej Šustr se do zápasových statistik výrazněji nezapsal, dostal se ke třem střelám na branku. Jeho krajan Ondřej Kaše je zraněný (otřes mozku) a do duelu nezasáhl.

Carolina v brance s Petrem Mrázkem a útočníkem Martinem Nečasem v sestavě prohrála na ledě Winnipegu 1:3, když všechny branky padly až v závěrečné dvacetiminutovce. Petr Mrázek kryl 23 střel, inkasoval dvakrát, třetí gól vstřelil tým Jets do prázdné branky.

Mrázek se blýskl například krátce po polovině utkání, kdy se na něj řítili dva osamocení hráči Jets - Fin Laine a Dán Ehlers. Snažili se přihrávkami českého gólmana rozhodit, ale ten stejně skvěle zasáhl a neinkasoval. „Musel jsem trošku riskovat. Doufal jsem, že Laine bude nahrávat. Bližší tyč jsem nechal trochu odkrytou. Naštěstí, jak jeli v plné rychlosti, byl asi rozhodnutý puk vrátit z první, kam jsem se již přesouval a i s trochou štěstí zvládl zasáhnout," popsal český gólman tento důležitý zákrok ještě za stavu 0:0.

Nakonec jeho tým zápas ztratil. "Je to škoda, dvě minuty nás dělily od prodloužení a dalších bodů," posteskl si po utkání český gólman. "Ve třetí třetině nám chybělo i trochu štěstí. Za stavu 0:0 jsme dali tyč a za minutu naopak skóroval soupeř," mrzelo Mrázka. "Jinak to ale bylo podle mého atraktivní utkání," dodal.

Talentovaný útočník Martin Nečas se tlačil do zakončení, pálil čtyřikrát, ale gólové trefy se nedočkal.

Výsledky zápasů NHL:
New Jersey - San Jose 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Branky: 28. a 41. Palmieri, 44. Dea - 24. Pavelski, 36. Meier (Hertl). Střely na branku: 36:39. Diváci: 13 809. Hvězdy utkání: 1. Palmieri, 2. Dea, 3. Hall (všichni New Jersey).
St. Louis - Anaheim 2:3 (0:1, 2:0, 0:2)
Branky: 32. Steen, 36. Bozak - 19. Silfverberg, 48. Street, 55. Cogliano. Střely na branku: 31:31. Diváci: 16 562. Hvězdy zápasu: 1. Cogliano (Anaheim), 2. Steen, 3. Tarasenko (oba St. Louis)
Winnipeg - Carolina 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)
Branky: 45. Laine, 58. Little, 60. Connor - 48. Ferland. Střely na branku: 26:43. Petr Mrázek odchytal za Carolinu 58:02 minuty, inkasoval dvě branky z 25 střel a úspěšnost zásahů měl 92 procenta. Diváci: 15 321. Hvězdy zápasu: 1. Brossoit, 2. Morrissey, 3. Little (všichni Winnipeg).

Reklama

Související témata: