Hlavní obsah

Philadelphia se opět snaží zbavit útočníka Nedvěda

PHILADELPHIA

Hokejový klub Philadelphia Flyers opět zařadil českého útočníka Petra Nedvěda na listinu nechráněných hráčů. Nedvědovi se stejně jako celému týmu v této sezóně NHL vůbec nedaří a se smlouvou na téměř 2,5 miliónu dolarů je pro Flyers nadbytečným luxusem. Podobně je na tom i Jaroslav Balaštík, kterého na listinu nechráněných hráčů zařadil Columbus.

Článek

Zájemci o jeho služby mají podle serveru TSN.com možnost Nedvěda získat do 12. prosince, právě vysoký plat však může být největší překážkou při jeho případném přestupu.

Pětatřicetiletý centr se ocitl v situaci, kterou již v této sezoně prožil. Po říjnovém debaklu 1:9 v Buffalu, jedné z nejtěžších porážek v historii klubu, byl na listinu nechráněných hráčů zapsán společně s Nikem Dimitrakosem a Nolanem Baumgartnerem. O jeho služby však neprojevil zájem žádný z klubů a Nedvěd byl následně poslán na farmu do Philadelphie Phantoms působící v AHL.

O necelé tři týdny později byl povolán zpět do prvního týmu a zpočátku to vypadalo, že by Nedvěd mohl najít ztracenou herní pohodu. Ve čtyřech utkáních po návratu z farmářského týmu zaznamenal šest asistencí. Od té doby ovšem v jedenácti zápasech pouze jednou skóroval a jeho statistiku navíc tíží 20 záporných bodů za účast na ledě při vstřelených a obdržených gólech, což je společně s dalším útočníkem Kylem Calderem suverénně nejvíce z celého týmu Flyers.

Columbus nabízí Balaštíka v NHL konkurenci

Hokejový klub Columbus Blue Jackets se rozhodl zařadit českého útočníka Jaroslava Balaštíka na listinu nechráněných hráčů. Po obstojném loňském vstupu do NHL Balaštík v této sezóně příliš nehraje a většinu ročníku strávil na farmě v Syracusách v AHL. V novou šanci v jiném týmu může podle serveru kanadské televize TSN doufat do 12. prosince, kdy má případný zájemce možnost ho získat.

Sedmadvacetiletý křídelní hráč přišel do NHL s vizitkou jednoho z nejobávanějších střelců české extraligy a ve své první sezóně 2005/06 v prestižní soutěži si nevedl špatně. Odehrál 66 utkání a nasbíral v nich 22 bodů za 12 branek a 10 asistencí, přestože se dostával na led průměrně pouze na necelých 13 minut. V tomto ročníku však nastoupil jen v osmi utkáních, v nichž zaznamenal dva kanadské body za gól a přihrávku.

Tato sezona začala špatně pro celý tým Columbusu a Balaštík byl 2. listopadu poslán na farmu. Po odvolání trenéra Gerarda Gallanta přišel na střídačku Ken Hitchcock, který povolal Balaštíka zpět do prvního týmu. Zlínský odchovanec však od Hitchcockova příchodu dostal příležitost jen na pár minut ve dvou utkáních. I nadále je s průměrem lehce nad osm odehraných minut za zápas jedním z nejméně vytěžovaných hráčů Blue Jackets.

Reklama

Související témata: