Hlavní obsah

Nemilosrdná slova o českém talentu v NHL: Nemůžeme se na něj spolehnout, jeho šance neexistují

Newark/Praha

Byl a stále ještě je velkým příslibem pro český hokej, před sezonou se počítalo, že se z něj v New Jersey stane tahoun druhého útoku a jeden z klíčových mužů týmu. Jenže vývoj 21letého Pavla Zachy jako by ustrnul a po deseti zápasech bez bodu jej vedení týmu poslalo na farmu.

Pavel Zacha musí na farmu.

Článek

Zatímco třeba devatenáctiletý Švýcar Nico Hischier, jednička loňského draftu, se stal rychle oporou Devils, Zacha coby šestka draftu z roku 2015 zatím vkládané naděje zcela nenaplňuje. V nejslavnější lize světa sice odehrál už 150 zápasů, s nasbíranými 51 body ale není nejspíš spokojen ani on, ani klub.

Teď se musí o šanci v prvním týmu dokonce rvát na farmě a trenér Devils John Hynes zcela bez obalu uvedl, co mu na hře brněnského rodáka vadí.

„Stále nejsme v pozici, že bychom se na něho mohli spolehnout v klíčových situacích, což od něho potřebujeme. Nechceme ho nechávat sedět na tribuně. To sice může někdy hráči pomoct. My ale chceme, aby hrál a získal zpět své sebevědomí a hru," cituje Hynese server nj.com.

Zacha dostal v úvodních deseti zápasech sezony velký prostor, jenže bodově se vůbec neprosadil. „Musí být tvrdší na puku a průbojnější, když ho získá. Je to urostlý, silný kluk s dobrým bruslením. Nemůže se ale nechat od kotouče snadno odstavit. A když ho v útočné třetině ztratí, musí být schopen získat ho zpět. Jeho šance mezi kruhy a v nebezpečných prostorech momentálně neexistují. Není to jen o jeho střelbě. Musí se hlavně dostávat do pozic, kde by ji mohl využít," pokračoval kouč.

Český mladík svojí neefektivitou donutil tým ke kroku, který se moc často nedělá. Poslal vysoko draftovaného hráče na farmu.

„Draft je jako svatební den. Až po něm přichází realita. Pro nás není rozhodující pozice na draftu, ale jde o to vybojovat si své místo v týmu a přesvědčit, že můžete pravidelně hrát a být platný," dodal nemilosrdně kouč.

Zacha zřejmě vzal nepříjemnou lekci za správný konec, protože hned při premiéře za farmářský tým Binghamton proti Lehigh Valley Phantoms se blýskl parádní akcí, po níž skóroval Slovák Marián Studenič.

Reklama

Související témata: