Hlavní obsah

Rangers nad sebou po víkendových prohrách hůl nelámou

NEW YORK

Jen jeden den na zotavenou mají hokejisté New York Rangers po černém víkendu, během něhož inkasovali dvě drtivé porážky při skóre 3:15. Právě nahuštěný program přitom největší hvězda týmu Jaromír Jágr označil za hlavní důvod debaklů v Torontu (2:9) a doma v Madison Square Garden od New Jersey (1:6).

Článek

Jezdci od 7. prosince hrají zápasy maximálně s jednodenní přestávkou, až do soboty jich absolvují dohromady 10 v 17 dnech.

Vysoké prohry přišly po sérii pěti vítězství, kterou pro Rangers současný kolotoč utkání začal. Od toho prvního proti Pittsburghu uplynulo v neděli jen deset dnů. "Hrajeme hodně zápasů v málo dnech, hodně jsme cestovali," řekl Jágr českým novinářům po nedělním zápase s Devils. "Někdy se daří, někdy se nedaří. To potká každý tým," uvedl. Sebekriticky dodal, že předchozí vítězství stejně nebyla ani tak výsledkem hry mužstva jako spíše jejich gólmanů. "I když jsme vyhrávali, tak jsme nehráli moc dobře. Jen brankáři chytali výborně," poznamenal kapitán.

O víkendu už ale neplatilo ani to a skóre dvakrát narostlo do hrozivých rozměrů. To ale Jágr nepovažuje za důležité. "Je jedno, jestli prohraješ 10:1, nebo 1:0, pořád je to porážka. Velké nadílky jsou někdy lepší, protože se nad sebou zamyslíš daleko víc, než když prohraješ 1:0 nebo 2:0," uvedl Jágr, který v minulých dnech přišel o vedení v kanadském bodování soutěže.

NHL je vyrovnaná

I kapitán vítězného New Jersey Patrik Eliáš uznal, že každý tým prochází obdobími úspěchů a nezdarů. "Proto je NHL tak vyrovnaná," řekl po utkání. "Rangers měli těžký zápas v sobotu v Torontu, který pro ně nedopadl dobře. Pro nás bylo výhodou, že jsme hráli v sobotu odpolední utkání a měli víc času si odpočinout a nabrat nové síly. Měli jsme víc energie a přebruslovali je. Přesilovky byly vynikající, naši kluci odvedli skvělou práci a uhlídali Jágra a (Martina) Straku," uvedl.

Pro New Jersey bylo navíc důležité získat po třech prohrách opět trochu víc sebedůvěry. "S Rangers jsme prohráli dvakrát za sebou, takže i proto bylo důležité zápas vyhrát," dodal.

Autor jediné nedělní branky Rangers Petr Průcha žil za stavu 1:2 v naději, že se mužstvo vzchopí. K obratu však spoluhráče nenastartoval. Sám přiznal, že v Torontu i proti New Jersey často chyboval. "Po pěti vítězstvích jsme byli celkem sebevědomí, hodně zachytali gólmani. Teď jsme jim ale nepomohli," řekl šestadvacetiletý útočník. Vysoké prohry podle něj nebyly dílem náhody. "Ty týmy nás přehrály a my musíme něco zlepšit," prohlásil.

Kouč Renney hráče povzbuzoval

Výzvy, aby si každý uvědomil vlastní chyby, zazněly i od trenéra Toma Renneyho na krátkém hodnocení v šatně. Martin Straka prozradil, že ale nešlo o výtky, kouč hráče spíše povzbuzoval. "Dusno by bylo, kdyby nám to nešlo od začátku sezony, nebo kdybychom měli těch výkyvů daleko víc. Ale měli jsme je až poslední dva zápasy," řekl Straka.

Litoval, že po solidních dvaceti minutách první třetiny proti New Jersey to byl právě on, kdo poslal soupeře do přesilovky a Eliáš otevřel těsně před přestávkou skóre. "Kdybychom my vedli 1:0, tak ten zápas vypadal úplně jinak. Dostali jsme ne smolný, ale trošku i blbý góly, a pak už jsme se sesypali," řekl s tím, že doufá, že Rangers situaci otočí. "Není čas, abychom nad sebou lámali hole. Nevyšly nám dva zápasy, nepomohli jsme moc brankářům. Jde o to si odpočinout - ještě je spousta zápasů," uzavřel.

Reklama