Hlavní obsah

Hašek zase porazil Minnesotu, obdivoval jej i soupeř

DETROIT

Hokejisté Minnesoty se ani na devátý pokus nezbavili prokletí jménem Dominik Hašek. Od vstupu klubu do NHL v roce 2000 hráči v zelenobílých dresech nezažili pocity vítězství v soubojích s českým gólmanem. Hašek kraloval i poslednímu vzájemnému duelu v noci ze středy na čtvrtek, kdy pomohl týmu Detroit Red Wings k vítězství 3:1.

Článek

Detroit nastoupil proti Minnesotě během posledního týdne třikrát, pouze k nedělnímu zápasu na ledě Wild však Hašek ani neletěl. Veterán dostal volno a zastoupil jej Chris Osgood. V sobotu doma Hašek vychytal "Divočáky" 3:1 a to samé zopakoval dnes, kdy k výhře přispěl 31 úspěšnými zásahy. Z toho plných čtyřiadvacet si připsal v posledních dvou třetinách.

"Těch posledních třicet minut jsem nevěděl, kam dřív skočit," přiznal po zápase Hašek. "Ze začátku jsme hráli v obraně lépe. Ale moje práce je chytat puky a vyhrávat zápasy," dodal. "Dom dneska naštěstí včas vystřihl skvělé zákroky, když bylo třeba," chválil spoluhráče Kirk Maltby, jenž otevřel skóre zápasu už po šestnácti vteřinách.

Ve druhé třetině pak udeřili ještě švédští útočníci v dresu Detroitu Zetterberg a Franzén, za hosty dokázal Haška překonat jen Pavol Demitra. "Vstřelit tři branky a pak zbytek zápasu hrát dobře v obraně, to dneska stačilo. Nebyl to sice náš nejlepší zápas, ale tak třicet, pětatřicet minut jsme hráli velmi dobře," tvrdil Hašek, jehož bilance v zápasech proti Minnesotě nyní činí sedm vítězství a dvě remízy.

Výkon českého gólmana obdivoval i jeho protějšek v brance Minnesoty Niklas Bäckström. "Potvrdil, že je jeden z nejlepších, a ukázal, že věk je pouze číslo. Je skvělým příkladem pro mladé brankáře jak by na sobě měli pracovat, a co zlepšovat," vyznal se švédský nováček v NHL.

Reklama

Související témata: