Hlavní obsah

Jágrovo zranění obestírá před derby tajemství

NEW YORK

Vážnost zranění kapitána newyorských Rangers Jaromíra Jágra je zahalena tajemstvím. Český útočník nedohrál kvůli nataženému tříslu sobotní utkání na ledě Montrealu a ke svému stavu se v současnosti nechce vůbec vyjadřovat. Není jisté, zda bude moci nastoupit do úterního derby s Islanders.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaromír Jágr

Článek

Jedna z největších hvězd historie kanadsko-americké soutěže odstoupila z minulého zápasu po konzultaci s trenérem Renneym po druhé třetině. "Zavolal si mě k sobě a řekl mi, že si myslí, že by neměl dále hrát," uvedl Renney, který viděl svého svěřence, jak se na konci střídačky protahoval již v průběhu první třetiny.

Čtyřiatřicetiletý kanonýr, jenž ale neskóroval již v osmi utkáních za sebou, nezmeškal jediný zápas základní části od výluky v NHL v sezóně 2004/05, ale neduh s třísly ho pronásleduje již několik let jeho zářivé kariéry. Renney proto zůstává opatrný. "V sázce je příliš mnoho na to, abychom zbytečně riskovali," řekl Renney.

"Myslím, že sami nebudeme vědět více až do úterka," řekl generální manažer klubu Glen Sather. V úterý Rangers přivítají v newyorském derby Islanders a bude to již čtvrtý vzájemný zápas v této sezóně. V předchozích případech byl třikrát úspěšnější soupeř.

Newyorský klub se momentálně musí obejít i bez služeb českého obránce Karla Rachůnka, který má problémy s pravým chodidlem a absolvuje lékařská vyšetření.

Reklama