Hlavní obsah

Rangers stále lákají zpět Ručinského ze St. Louis

NEW YORK

New York Rangers mají stále velký zájem o to, aby jejich dres znovu oblékl český útočník Martin Ručinský ze St. Louis Blues. Vedení klubu znepokojují kolísavé výkony a výsledky z poslední doby, kvůli nimž se hokejisté z Manhattanu zvolna propadají tabulkou. Nyní jsou jen o pár bodů na předposlední postupové příčce do play off, ovšem před velmi silnou a početnou skupinou pronásledovatelů.

Článek

Podle deníku New York Post nabrala v minulém týdnu snaha Rangers o již čtvrtý návrat Ručinského konkrétnější obrysy. Klub za něj prý St. Louis nabídl Petra Průchu a spolu s ním Adama Halla. Tuto nabídku však vedení Blues odmítlo s tím, že by je více zajímal nadějný dvacetiletý centr Brandon Dubinsky, přestože neodehrál zatím v NHL ani jediný zápas. Jednání tak prozatím uvízla na mrtvém bodě.

Pětatřicetiletý Ručinský prožívá v St. Louis skvělé období. Díky 28 bodům za 11 gólů a 17 nahrávek ve 44 utkáních je čtvrtý v kanadském bodování týmu a na prvního Billa Guerina ztrácí pouhých pět bodů. Za Rangers odehrál celkem 136 utkání v základní části a nasbíral v nich 110 bodů za 32 branek a 78 finálních přihrávek. V minulé sezoně 2005/06 jim pomohl do play off.

Výměna Čecha za Čecha?

V létě s ním však vedení odmítlo uzavřít dvouletou smlouvu, naopak generální manažer Blues John Davidson mu všechny podmínky splnil, včetně ročního platu 2,37 milionu dolarů. V čím dál tím větší nejistotě se kvůli přestupovým spekulacím ocitá čtyřiadvacetiletý Průcha, přestože vstřelil čtyři góly v posledních sedmi utkáních.

V sobotu proti Bostonu sice Průcha začínal v jedné řadě s Jaromírem Jágrem a Martinem Strakou, ale končil ve čtvrté útočné trojici a ve třetí třetině se dostal na led jen na necelé dvě minuty. V této sezoně si bývalý pardubický hráč připsal ve 44 zápasech 19 bodů, když se v 10 případech zapsal mezi úspěšné střelce a při devíti gólech asistoval.

Reklama