Hlavní obsah

Lemieux stále nemá řešení, jak zachránit Penguins v Pittsburghu

PITTSBURGH

Klub zámořské NHL Pittsburgh Penguins je sice herně a výsledkově na vzestupu, ale nemá stále jasno, kde bude od příští sezony 2007/08 působit. Majitel a zároveň ikona celé NHL Mario Lemieux v pondělí přiznal, že nabídka státu Pennsylvánie a představitelů města z minulého týdne ho zklamala.

Článek

"Ve čtvrtek jsem na jednání osobně nebyl, ale byli jsme opravdu zklamaní. Ale jako obvykle se budeme nadále snažit najít naše další možnosti. Jakmile však přijde nabídka, s níž budeme spokojeni, tak ji hned podepíšeme," řekl Lemieux.

Ten se již dlouho snaží najít řešení pro financování výstavby nové arény a tím i zamezení přesunu Penguins do jiného města. Velmi dobře si však uvědomuje, jak rychle čas běží. "Čím dříve se to vyřeší, tím lépe. Nejen pro nás, ale pro celou ligu," řekl Lemieux. "Oni potřebují také vědět, kde bude klub hrát v příštím roce. Před pár týdny jsem si myslel, že se hodně přibližujeme. Ale dříve, nebo později musíme udělat konečné rozhodnutí a podle toho se zařídit," dodal Lemieux.

Výhodnější smlouva než nabízí Kansas

Problémem může být fakt, že představitelé státu i města se shodují na tom, jak dobrou nabídku Penguins tentokrát předložili a že možná nebudou mít moc času na to, aby ji ještě dále vylepšili. Předložená smlouva má však být údajně výhodnější, než kterou nabízí klubu Kansas.

Pronájem Penguins ve stařičké Mellon Areně, která je nejstarší halou v NHL, vyprší v červnu. Podle jednoho ze senátorů státu Pennsylvánie Wayna Fontany má klub především obavy o to, že by Penguins prodloužením pronájmu Mellon Areny o další dvě sezony místo přestěhování například do Kansasu mohli zbytečně přijít o peníze. "Vypadá to, že majitelé vyčkávají, aby dostávali lepší a lepší nabídky," řekl Fontana.

Lemieux však boj o setrvání klubu v Pittsburghu ještě zdaleka nevzdal a jak již dříve řekl, vyčerpá všechny dostupné možnosti, než odsouhlasí přesun do jiného města. Nejvážnějšími kandidáty by pak byl zmiňovaný Kansas a také Houston. V minulosti se mluvilo i o Las Vegas, Portlandu a Winnipegu.

Reklama

Související témata: