Hlavní obsah

Columbus povolal z farmy brankáře Pöpperleho

COLUMBUS

Český hokejový brankář Tomáš Pöpperle se poprvé v průběhu sezóny v zámořské NHL dočkal pozvánky z farmy v týmu Syracuse Crunch do prvního týmu Columbusu. Dvaadvacetiletý vicemistr světa z loňského roku z Rigy byl povolán kvůli zdravotním potížím Fredrika Norreny, který si v sobotním utkání proti Minnesotě poranil třísla.

Článek

Pöpperle působí v zámoří první sezónu, protože v roce 2005 se rozhodl po přípravném kempu pro návrat do Evropy. Gólman, který vynikl v sezóně 2004/05 v dresu pražské Sparty, pak chytal za Eisbären Berlín, s kterým vyhrál německou ligu a dočkal se i nominace na mistrovství světa v pozici trojky.

V nižší AHL odchytal Pöpperle 29 utkání s průměrem 2,96 inkasované branky na zápas a úspěšností zákroků 90 procent. Pokud se nedá Norrena dohromady, bude český brankář v úterním utkání ve Vancouveru krýt záda Tyovi Conklinovi. Na marodce už je totiž po prosincové operaci kolena také Pascal Leclaire.

Pokud by Pöpperle naskočil do zápasu, stal by se po Jiřím Crhovi, Dominiku Haškovi, Romanu Turkovi, Tomáši Vokounovi, Milanu Hniličkovi, Martinu Pruskovi, Romanu Čechmánkovi a Marku Schwarzovi devátým českým brankářem v historii NHL.

Reklama