Hlavní obsah

Boston - Columbus 3:2 po prodl.Stav série 1:0Drama hned na úvod! Pastrňák s Krejčím slaví výhru, Boston zdolal kata Tampy Bay. Uspělo i St. Louis

Praha
Aktualizováno

Pořádné drama nabídl hned úvodní zápas série druhého kola play off NHL mezi Bostonem a Columbusem. Z výhry v prodloužení 3:2 se nakonec radovali hokejisté Bruins, kteří se tak ujali vedení v sérii 1:0. V druhém dnešním zápase si první bod připsalo i St. Louis, které porazilo Dallas také 3:2.

Foto: Greg M. Cooper, Reuters

Rozhodnutí přineslo až prodloužení, šťastnější byli hokejisté Bostonu

Článek
Fotogalerie

První porážky po šokujícím triumfu 4:0 na zápasy nad suverénem základní části Tampou Bay se hokejisté Blue Jackets dočkali až v úvodním duelu série s Bostonem. Bruins se naopak na postup hodně nadřeli, když o svém triumfu nad Torontem museli rozhodnout až v sedmém rozhodujícím zápase. "Myslím si, že se to na začátku projevilo. Povzbudilo nás emotivní vítězství v minulém zápase, na rozdíl od nich jsme také byli v tempu," říkal kouč Bostonu Cassidy.

Do boje s Columbusem však Boston vstoupil lépe, když ho v 11. minutě poslal ve vlastním oslabení do vedení přesnou ranou k tyči Acciari. "Největším plusem první třetiny bylo, že jsme prohrávali jen 0:1. Nechytili jsme tempo hry, nevyrovnali jsme se jim v rychlosti," uznal trenér Columbusu John Tortorella. "Zápas play off se nedá nasimulovat a obzvláště ne druhé kolo proti tak dobrému týmu. Byli jsme zpočátku zpomalení, příště musíme být lepší," doplnil útočník Brandon Dubinsky.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Charlie Coyle se raduje z góly

Pořádné drama se rozpoutalo v závěrečné části. Hosté nejdříve díky brankám Dubinského a Duboise skóre během třinácti sekund otočili, domácí však stihli čtyři minuty a pětatřicet sekund před koncem po Coyleho trefě vyrovnat.

O osudu první utkání tak muselo rozhodnout prodloužení. A v něm hrál hlavní roli opět americký útočník Charlie Coyle, který 6. minutě po parádní kombinaci rozhodl gólem do odkryté Bobrovského branky o výhře Medvědů 3:2 a vedení v sérii 1:0.

"Ulevilo se mi, že jsme vyhráli. Upřímně řečeno, je jedno, kdo rozhodl. Všechno je to o týmu a jsem hlavně rád, že jsme i přes tu mou chybu vyhráli. A je jedno jak. Samozřejmě jsem ale rád, že jsem to byl já, tím je pro mě vítězství speciálnější," prohlásil Coyle.

Pastrňák ani Krejčí se tentokrát do statistik bodově nezapsali. David Krejčí navíc ve třetí třetině z utkání odstoupil. Dle slov trenéra Bostonu Bruce Cassidyho nejde o nic vážného a řekl, že český útočník byl schopen vrátit se zpět do hry, pokud by zápas neskončil.

VIDEO: Sestřih zápasu Boston - Columbus

Tarasenko zařídil St. Louis první výhru

Dlouho natěšení fanoušci St. Louis na branku nečekali. A k jejich radosti se o ní postaral v 6. minutě Robby Fabbri, který přesnou ranou mezi Bishopovy betony poslal domácí tým do vedení. V polovině utkání se však o vyrovnání postaral po parádní kombinaci Jason Spezza.

Blusmeni si však stihli ještě do konce prostřední části vzít náskok zpět, když přesilovou hru využil Vladimir Tarasenko. A sedmadvacetiletý ruský útočník se postaral i o vítězný gól svého týmu v 54. minutě, kdy parádně zakončil samostatnou akci od pravého mantinelu.

Foto: Jeff Roberson, ČTK/AP

Hokejisté St. Louis si v úvodním zápase série poradili s Dallasem

"Má talent od boha. Je silovým hráčem, který umí bruslit. Když se pustí do takové akce, je těžké ho zastavit," rozplýval se nad Tarasenkovým gólem trenér St. Louis Craig Berube. "Je úžasné, jak dokáže něco vytvořit z ničeho. V takových situacích se puk většinou nahazuje do rohu, ale on si dovolil pustit se do souboje a dal neuvěřitelný gól. Tohle dokáže jen pár hráčů," řekl útočník St. Louis Ryan O'Reilly.

Hosté sice ještě dokázali dvě minuty před koncem překonat domácího Binningtona, na další branku však již nedosáhli, zápas prohráli 2:3 a v sérii tak vede St. Louis 1:0. Faksa ani Polák v dresu Stars nebodovali.

VIDEO: Sestřih zápasu St. Louis - Dallas

2. kolo play off NHL:
Východní konference - 1. zápas:
Boston - Columbus 3:2 v prodl. (1:0, 0:0, 1:2 - 1:0)
Branky: 56. a 65. Coyle, 11. Acciari - 48. Dubinsky, 48. Dubois. Střely na branku: 37:22. Diváci: 17.565. Hvězdy zápasu: 1. Coyle, 2. T. Rask, 3. M. Johansson (všichni Boston).
Západní konference - 1. zápas:
St. Louis - Dallas 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky: 39. a 44. Tarasenko, 6. Fabbri - 31. Spezza, 58. Jamie Benn. Střely na branku: 20:29. Diváci: 18.014. Hvězdy zápasu: 1. Tarasenko, 2. Binnington, 3. Fabbri (všichni St. Louis).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články