Hlavní obsah

Sather šokoval NHL, čeká na nabídky za Jágra

NEW YORK

Český útočník Jaromír Jágr, jedna z největších hvězd NHL, by mohl v zámořské hokejové lize změnit působiště. Šokující informaci přinesl deník New York Post s odkazem na slova generálního manažera Rangers Glena Sathera, který prohlásil, že čeká na nabídky ostatních klubů, a pokud ho nějaká "omráčí", je prý ochoten o Jágrově odchodu z Manhattanu přemýšlet.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaromír Jágr.

Článek

Případní zájemci o kapitána nejbohatšího klubu NHL sice nemají příliš času na rozmyšlenou, neboť v zámoří končí přestupní termín už v úterý odpoledne, i tak se však s napětím čeká, zda na Satherovo prohlášení některý z klubů zareaguje. Deník zároveň připomíná, že Sather by tak dovršil svůj "hvězdný hattrick", když již dříve během své kariéry v soutěži vyměnil další velikány Wayna Gretzkého a Marka Messiera.

List se v této souvislosti také pozastavuje nad tím, proč Jágr nefiguroval mezi střelci při posledních dvou důležitých sériích samostatných nájezdů proti New Jersey Devils, které Rangers následně prohráli. Pětatřicetiletý útočník navíc získal svůj poslední Stanleyův pohár před dlouhými patnácti lety, tehdy v dresu Pittsburghu.

Podle New York Post je však těžké předvídat, zda by se k takovému kroku mohl některý klub s ohledem na platový strop odhodlat. Jágrův plat v této sezóně dosahuje téměř 8,4 miliónu dolarů.

Zbaví se Sather tahouna?

Jágr přišel do Rangers v roce 2004 z Washingtonu Capitals výměnou za Ansona Cartera a další finanční kompenzace. Jednou z možných variant Jágrova odchodu z New Yorku by podle zákulisních spekulací mohla být výměna za Todda Bertuzziho z Floridy Panthers, který však v této sezóně dosud kvůli zranění nenastoupil.

I přes dosud nepříliš povedenou sezónu, kterou Rangers procházejí, mají před poslední čtvrtinou základní části stále naději na postup do play off. Na osmé místo ve Východní konferenci ztrácejí sedm bodů a mají dvě utkání k dobru.

A právě Jágr zůstává suverénně nejproduktivnějším hráčem klubu se ziskem 74 kanadských bodů za 22 branek a 52 asistencí z 62 odehraných utkání.

Reklama