Hlavní obsah

Klesla by rád oprášil zlaté vzpomínky na Moskvu

Pátrání je u konce. Hokejisté Columbusu našli nové trio pro samostatné nájezdy. Jména jako Fjodorov, Nash či Výborný však na seznamu chybějí. Tradiční střelce Blue Jackets v Dallasu nahradili finalisté tréninkového rozstřelu. Žolíkem trenéra Hitchcocka měl být český obránce Rostislav Klesla, jenž se ale díky trefě spoluhráče Chimery ke svému pokusu nedostal. “Mrzí mě to. Strašně jsem se těšil," přiznal pro Sport.cz rodák z Nového Jičína.

Článek

Vstup do nového měsíce se vašemu celku vydařil. Po úspěchu v Dallasu jste těsné vítězství uhájili také na ledě Phoenixu. Proti únoru je to příjemná změna, že?

Určitě. Začali jsme hrát týmovou hru. Proti Phoenixu jsme chtěli moc uspět. Využili jsme toho, že vyměnili hodně hráčů a nehráli v nejsilnější sestavě.

V Dallasu jste bonusový bod získali po samostatných nájezdech. Trenér Hitchcock určil trojici exekutorů na základě týmové soutěže, kterou jste vyhrál.

Na tréninku to byla spíše sranda. Nakonec se rozhodovalo mezi trojicí hráčů a kdo dal gól, vyhrál. Stejná trojice měla jet i v Dallasu. Na mě se nedostalo, protože už bylo rozhodnuto.

Byl jste rád, že jste přes mantinel nakonec nemusel?

Právě naopak, moc jsem se těšil. Nejdůležitější bylo, že jsme vyhráli. Na nájezdy si klidně počkám.

Zkoušíte při nájezdech nějakou fintu?

Většinou nic nevymýšlím a vystřelím. Mám pár střel, které trénuji a většinou mi vycházejí.

Pohled na tabulku Západní konference na optimismu příliš nepřidá. Brány play-off zůstanou Blue Jackets zřejmě i letos zavřené. Proč?

Dá se říct, že je to pořád stejná písnička. Měli jsme zase špatný start a ten se těžko dohání. Možná by pomohla nějaká obměna kádru, ale to je spíš otázka na generálního manažera.

Právě váš generální manažer Doug MacLean byl při uzávěrce přestupů hodně pasivní. Překvapilo vás to?

Byla to tak trochu jeho záminka. Vedení týmu chce, abychom si na sebe zvykli a zůstali chvíli pohromadě. V předešlých sezónách jsme bývali při uzávěrce přestupů aktivní a obměnilo se hodně hráčů. Chtěli, aby mladí hráči zůstali pohromadě a zvykli si na sebe. Myslím, že s ohledem na budování týmu nám ta letošní pasivita hodně pomůže.

Kam budou směřovat vaše první kroky po návratu domů? Navštívíte svůj hotel v Novém Jičíně?

Určitě se tam zajdu podívat. Nějaké to pivo s kamarády určitě proběhne. Pak už se ale zase budu soustředit na hokej a kemp před mistrovstvím světa v Rusku.

Na ledě máte pověst tvrdého obránce. Jste stejně nekompromisní i jako zaměstnavatel?

(smích) Hotel mi řídí táta a ten je opravdu nekompromisní. On je v těchto záležitostech velmi přísný, což je jedině dobře. Já mu to schvaluji a nechávám to v jeho rukou.

Reprezentační trenér Hadamczik byl na zámořské misi. Mluvil jste s ním?

Bavili jsme se spolu po utkání s New York Rangers. Řekl jsem mu, že jsem připravený jet. Reprezentovat je pro mě vždycky čest. Otázkou je, kdo vypadne z bojů o play-off. Pan Hadamczik může vybírat z řady kvalitních obránců.

K Moskvě vás váže zlatá vzpomínka. Před šesti lety jste s českým týmem slavil titul juniorských mistrů světa. Vzpomínáte často na ruskou metropoli?

Bylo to super. Mám to stále v živé paměti, jakoby se to stalo před týdnem. Vyhráli jsme tam coby junioři a kdybychom to teď zopakovali, byla by to senzace.

Reklama