Hlavní obsah

Tomáš Kaberle v úterý poprvé po otřesu mozku bruslil

TORONTO

Český hokejový obránce Tomáš Kaberle poprvé od zákroku Cama Janssena z New Jersey, který mu 2. března způsobil těžký otřes mozku, vyjel na led. Devětadvacetiletá opora Toronta se objevila na ploše Air Canada Centre před úterním tréninkem Maple Leafs. Kaberle však stále netuší, kdy se vrátí do sestavy.

Článek

"Je pěkné být zpátky na ledě. Minulý týden byl pro mě těžký," řekl Kaberle novinářům. "Sice nemám bolesti hlavy, ale úplně dobře se ještě necítím. Ve středu jdu k lékaři," připojil mistr světa z předloňského roku z Vídně s tím, že bude po návštěvě lékaře možná vědět víc.

Podle produktivního zadáka se jeho stav lepší, ale návrat do zápasové zátěže nehodlá Kaberle uspěchat. "Musím být opatrný. Nechci, aby to byla moje poslední sezóna v kariéře," prohlásil.

Netuší proto, zda stihne pomoci Torontu v boji o postup do play-off či případně ve vyřazovací části. Značně nejistý je i jeho případný start na mistrovství světa v Moskvě. "Musím jít den ode dne. Nemohu říct, jak se budu cítit za hodinu nebo zítra. Teď to netuším. Chci být ale zpátky nejdříve, jak to bude možné."

Velká ztráta pro Toronto

Pro Toronto je Kaberleho absence velkou ztrátou. V 65 zápasech nasbíral český zadák 49 bodů za devět branek a 40 asistencí, stále si drží post nejproduktivnějšího beka týmu. Na ledě strávil v této sezóně v průměru přes 26 minut za zápas, více má v mužstvu na kontě jen další obránce Bryan McCabe. "Je to dobré znamení, že jeho stav se nezhoršuje. Báli jsme se negativních příznaků," podotkl trenér Toronta Paul Maurice.

Kaberle měl podle svých slov potíže naplnit volný čas v době, kdy nemohl nic pořádného dělat. "Byla tady má rodina, která se vrátila z Caroliny. Chodil jsem s mámou dvakrát denně na procházku," pochvaloval si alespoň návštěvu blízkých. Ti v minulých dnech zavítali i za jeho bratrem Františkem, oporou Caroliny.

Reklama