Hlavní obsah

Schůzka k nové smlouvě mezi IIHF a NHL byla odložena

NEW YORK

Plánované středeční setkání zástupců Mezinárodní hokejové federace (IIHF) a NHL v Curychu, které mělo učinit pokrok v jednáních o nové smlouvě o odchodech hráčů do zámoří, bylo odloženo. IIHF rozeslala zástupcům jednotlivých federací informaci, že se tak stalo kvůli vyostřené situace v Hráčské asociace NHLPA, ale ta uvedla jiný důvod.

Článek

"NHLPA byla plně připravena se zúčastnit jednání s IIHF, ale informovala NHL, že nebude souhlasit s novou smlouvou, dokud nedokončí svou analýzu návrhu," stojí v prohlášení NHLPA. S vedením zámořské soutěže se prý asociace dohodla, že schůzka se uskuteční brzy poté, co bude analýza hotová.

Hráčskou asociaci měl v Curychu zastupovat výkonný ředitel Ted Saskin, ale minulý týden byl poslán na placenou dovolenou, protože čelí odvinění, že hokejistům četl elektronickou poštu. Svou funkci nebude vykonávat až do vyšetření případu a v NHLPA to vře. I Český svaz ledního hokeje (ČSLH) má informace, že schůzka byla zrušena proto, že při Saskinově absenci neměl NHLPA v Curychu kdo zastupovat.

Viceprezident NHL Bill Daly prý rozumí důvodu, proč byla schůzka odložena, ale je podle něj nutné s IIHF a NHLPA rychle pracovat dál. "Byl bych velice rád, kdyby se smlouva přiblížila k uzavření, aby hráči i kluby znali svá práva předtím, než se začnou podpisovat smlouvy na novou sezónu," prohlásil Daly.

Současná smlouva mezi IIHF a NHL, která nezahrnuje Rusko, vyprší na konci této sezóny. Obě strany se měly snažit v Curychu najít shodu asi v patnácti nevyjasněných bodech.

Reklama