Hlavní obsah

Kubina a Tomáš Kaberle na MS nepojedou, Toronto je nepustilo

PRAHA

Česká hokejová reprezentace se bude muset na nadcházejícím mistrovství světa v Moskvě s největší pravděpodobností obejít bez pomoci obránců Tomáše Kaberleho a Pavla Kubiny. Vedení Toronta svým oporám start s ohledem na jejich zdravotní problémy v průběhu sezony nedoporučilo, zamítavé písemné stanovisko však zatím na Český svaz ledního hokeje neposlalo. ČTK o tom dnes informoval tiskový mluvčí svazu Pavel Bárta.

Článek

Kouč Alois Hadamczik se však jejich služeb stále ještě definitivně nevzdal. "Klidně počkáme čtrnáct dní a pak uvidíme, jak na tom budou. Oba bych vzal i rovnou na mistrovství," uvedl Hadamczik po středečním tréninku národního týmu v Brně.

K Hadamczikovu mužstvu se naopak nově připojí Petr Tenkrát z Bostonu, Jiří Novotný z Washingtonu a Zbyněk Irgl, který dohrával sezonu ve švýcarském Davosu. Irgl by navíc měl nastoupit již v pátek v přípravném zápase proti Slovensku v Brně.

Na čtvrtečním tréninku se k reprezentaci připojí i David Výborný, který se z Columbusu vrátil v úterý do Prahy. Plánovaný kapitán národního týmu na šampionátu v Rusku však do zápasů proti Slovensku určitě nezasáhne.

Reklama

Související témata: