Hlavní obsah

Jágr: Nešli jsme si do play-off zahrát jedno kolo

PRAHA/NEW YORK

Léta byli pro mnohé symbolem časného konce sezóny. Loni se hokejisté New Yorku Rangers dokázali po devíti sezónách probojovat do play-off, výbuch s New Jersey ale fanoušky příliš nepřesvědčil. Letos je situace diametrálně odlišná: Rangers vyprovodili ze čtvrtfinále bez jediné prohry Atlantu a zajistili si jako první tým postup do další fáze bojů o nejslavnější hokejovou trofej na světě.

Článek

„Je dobré vyhrát čtyři zápasy v řadě a mít delší čas na odpočinek,“ vyprávěl po středečním utkání v kabině spokojený Jágr. „Udělali jsme ale pouze první krok. Nešli jsme do play-off s cílem zahrát si jen v jednom kole. Když zdraví dá, tak můžeme dojít hodně daleko. Pokud udržíme styl hry, jaký předvádíme v posledních dvaceti třiceti zápasech, pak můžeme porazit kohokoli,“ dodal bojovně naladěný kapitán týmu z Manhattanu.

„Nikdo nemohl čekat, že postoupíme tak snadno. Takový výsledek není příliš častý, sand pokud nehraje první nasazený s osmým. Jsme spokojení, jak jsme sérii odehráli, ale nelétáme v oblacích,“ líčil Brendan Shanahan.

Právě veterán ve službách Rangers vstřelil v závěru druhé třetiny důležitý gól, jímž domácí srovnali krok se soupeřem. Na začátku třetí části pak vstřelil šťastný gól Matt Cullen a domácí vykročili za postupem, který při závěrečné power play Atlanty potvrdil trefou do prázdné klece Jágr.

„Zaregistroval jsem, jak puk trefil horní tyč Hedbergovy brány, kam dopadl, jsem ale neviděl. Nečekal jsem, že to bude gól,“ komentoval Cullen svou rozhodující střelu od modré. Rozhodčí poté dlouho sledovali video, až gól uznali. „Viděl jsem stopy té střely na ledě. Bylo jasné, že puk byl za čarou,“ dodal sportovně gólman Atlanty.

Holík: Byli jsme bez šance 

Švédský brankář dostal přednost před svým finským kolegou Karim Lehtonenem, který byl u úterního debaklu 0:7, a stejně jako ve druhém utkání v Atlantě byl pro střelce Rangers větší překážkou. „V úterý nás Rangers pěkně ztrapnili. Věřili jsme, že dokážeme v New Yorku sérii otočit a vrátíme se domů. Jenže soupeř odváděl v průběhu celé série neuvěřitelnou defenzivní práci a nedal nám na zvrat šanci,“ prohlásil Hedberg.

Tradičně bez obalu hodnotil vystoupení Trashers Robert Holík. „V průběhu série jsme nepředvedli ani náznak toho, že bychom se Rangers vyrovnali. Nebyl tam vůbec žádný předpoklad úspěchu,“ řekl majitel dvou prstenů pro vítěze Stanley Cupu, které získal s New Jersey.

Reklama