Hlavní obsah

Obránce Islanders Hill si za doping nezahraje v NHL 20 zápasů

NEW YORK

Hokejová NHL má prvního hříšníka odhaleného v rámci nového antidopingového programu, který soutěž spustila loni v lednu. Obránce Sean Hill z newyorského týmu Islanders kvůli nálezu nespecifikované látky přijde o 20 zápasů. První utkání musel vynechat už v pátek v úvodním kole play-off s Buffalem. Jeho spoluhráči utkání prohráli a byli vyřazeni, Hill si tak zbytek trestu odpyká v příští sezóně.

Článek

Za jaký tým v ní nastoupí, zatím není jasné, protože mu v Islanders vypršela roční smlouva a stane se nechráněným volným hráčem. Zástupce komisionáře NHL Bill Daly serveru TSN řekl, že Hill byl potrestán poté, co nezávislý arbitrážní soudce zamítl jeho odvolání.

Do té doby Hill mohl hrát a podílel se na postupu Islanders do play-off. Ve vyřazovacích bojích nebodoval, v základní části soutěže, v níž vynechal jediný zápas, si připsal jeden gól a asistenci.

Všech loňských 1406 testů bylo negativních

Loni NHL provedla od lednového zavedení antidopingového programu do konce sezony 1406 testů a všechny byly negativní. Se zakázanou látkou v těle sice byli přistiženi obránce Bryan Berard a gólman Jose Theodore, ani jeden z nich ale nebyl testován v rámci programu NHL. Proto nebyli vedením zámořské ligy potrestáni.

Podle nového antidopingového systému každý hráč absolvuje maximálně dva testy za sezonu. Distanc na 20 zápasů mu hrozí při prvním porušení pravidel.

Reklama