Hlavní obsah

Spoluhráči z Detroitu chtějí slyšet Haška mluvit

DETROIT

Hokejisté Detroitu si budou i v nadcházející semifinálové sérii Stanleyova poháru s Anaheimem přát, aby slyšeli gólmana Dominika Haška na ledě co nejvíce mluvit. Svědčí to prý o tom, že dvaačtyřicetiletý český brankář je v dobré pohodě.

Foto: REUTERS/Patrick Price

Brankář Detroitu Dominik Hašek zastavuje tělem puk na brankové čáře.

Článek

"Když hodně mluví, znamená to, že je ve skvělé formě. A během letošního play-off mluví pořád," řekl kapitán Red Wings Nicklas Lidström novinářům po tréninku mužstva.

"Člověk si musí najít něco, co mu dodá motivaci. Když dostanete hloupý gól a naštvete se, uděláte něco, co vás vrátí do hry. Já si občas povídám, stačí mi pár slov. Říkám si: 'Buď ve střehu' nebo 'Sleduj puk'. Občas se dívám mezi fanoušky a usmívám se," uvedl Hašek, který má velkou zásluhu na úspěšném tažení Detroitu vyřazovacími boji.

Pardubický rodák má i finanční motivaci k tomu, aby s mužstvem Red Wings zopakoval triumf z roku 2002. Po předchozí sezóně v Ottawě, kterou mu pokazily zdravotní potíže, podepsal v Detroitu smlouvu na 750 tisíc dolarů za sezónu. V případě vítězství ve Stanley Cupu si může přilepšit o dalších 1,1 miliónu dolarů.

Reklama

Související témata: