Hlavní obsah

Sundina láká domů švédský Djurgarden

TORONTO

Pokud se švédský hokejový útočník Mats Sundin nedohodne na pokračování své kariéry v týmu Toronto Maple Leafs, mohl by hrát příští rok ve švédské lize za Djurgarden IF. Informoval o tom švédský deník Expressen, podle nějž už Djurgarden nabídl 36letému hráči roční smlouvu. Ta by se údajně měla pohybovat kolem jednoho miliónu dolarů.

Článek

Sundinův agent Claes Elefalk ale podobné úvahy o návratu svého svěřence do Stockholmu odmítá. "To je nemožné. Nyní děláme vše pro to, aby se nám podařilo prodloužit kontrakt s Torontem," dal rázně najevo, že prioritou je uzavření dvouleté smlouvy v Kanadě. Jednání by měla probíhat, až se generální manažer Maple Leafs John Ferguson Jr. vrátí z mistrovství světa v Moskvě.

Olympijský vítěz z Turína oblékal v nejvyšší švédské soutěži dres Djurgardenu na začátku své kariéry a během výluky v sezóně 1994-95. Od stejného přerušeného ročníku hraje Sundin za Toronto a od roku 1997 je kapitánem týmu. Dvakrát byl během kariéry v NHL zařazen do druhého All-star týmu celé soutěže. V letošní sezóně vynechal několik utkání kvůli zranění lokte.

Reklama

Související témata: