Hlavní obsah

Podle kouče Ottawy prochází Anaheimu hákování a držení

ANAHEIM

Hokejisté Ottawy se ve finále Stanley Cupu poprvé v letošním play-off NHL ocitli v situaci, kdy v sérii prohrávají. Kouč Bryan Murray po pondělní těsné prohře 2:3 v náznacích slíbil změnu herního stylu. Přestože Ducks měli téměř dvakrát více vyloučených než Ottawa, Murraymu se posuzování hry domácího týmu příliš nepozdávalo.

Článek

"Domnívám se, že budeme muset přizpůsobit náš styl a držením lépe zpomalovat jejich napadajícího hráče, protože je zřejmé, že se to nepíská. Musíme k tomu naše hráčům povzbudit," řekl Murray s tím, že nechce hráče nabádat k hloupým faulům, ale jestliže Anaheimu prochází hákování, držení či nedovolené bránění, řekne svým hráčům, ať dělají to samé.

"Když někdo stojí okolo branky a neustále atakuje naše obránce a brankáře, tak mě to znepokojuje," uvedl Murray. Do kritiky rozhodčích se však pouštět nechtěl. "Jen si myslím, že bych potřeboval objasnit pravidla, to je vše," uvedl Murray, který měl v plánu diskutovat o celé věci se supervizorem finálové série.

Ottawa chce dělat to samé

Ottawský kouč hovořil před začátkem série o hře Ducks s bývalým trenérem Detroitu Scottym Bowmanem, který mu prý řekl, že Senators musejí být připraveni na to, že Anaheimu bude procházet "nedovolená taktika". "Mluvil jsem s některými lidmi z Detroitu a oni říkali, že právě tak to probíhalo i v jejich vzájemné sérii (v semifinále). Pokud tomu dobře rozumím, tak my můžeme dělat to samé."

Ottawě se hra Anaheimu nezamlouvá a chystají odezvu, neboť hra jejich týmu je postavena hlavně na zručnosti a rychlosti. Ale pokud Chris Pronger nebo Scott Niedermayer mohou držet Jasona Spezzu, Danyho Heatleyho a Daniela Alfredssona, mají ofenzivní hvězdy Ottawy rázem problémy. Možná i proto uvažuje Murray o tom, že by toto trio od sebe roztrhl a přeskupil složení útoků. "Ještě jim však chci dát alespoň nějaký čas," řekl Murray.

"Neudělali jsme pro výhru vše," připustil Heatley. "Udělali jsme pár chyb. Oni se drží vzadu a čekají na chyby. Myslím, že právě naše řada jim hrála rovnou do karet. Musíme se vrátit k tomu, s čím jsem byli úspěšní, tedy hrát jednodušeji," uvedl Heatley.

Reklama

Související témata: