Hlavní obsah

Ottawa na statistiky nehledí, věří domácímu ledu

PRAHA/OTTAWA

Zklamaní odlétali z Anaheimu hokejisté Ottawy. Senátorům se nepodařilo v úvodních zápasech finále Stanleyova poháru vyzrát na defenzivu Kačerů a v sérii hrané na čtyři vítězství prohrávají 0:2. Zbraně ale ottawští neskládají a věří, že se jim v domácím prostředí podaří nepříznivý vývoj zlomit.

Článek

Senátoři ve čtvrtek vyháněli únavu z přesunu do domácího prostředí na krátkém rozbruslení a  spřádali plány, jak se vypořádat s nepříjemnou situací. Od doby, kdy se série v play-off hraje na čtyři vítězné zápasy, se zatím jen Montrealu Canadiens v roce 1971 podařilo vybojovat slavnou trofej poté, co ztratil první dva zápasy na ledě soupeře.

V kabině ovšem nebylo po poraženecké náladě ani stopy. „Jsme doma a výhoda je na naší straně. Naši fanoušci byli během celého roku velkou oporou a rozhodně se nám bude hrát lépe na našem ledě,“ uvedl Dany Heatley, který měl patřit se spoluhráči z útoku Jasonem Spezzou a Danielem Alfredssonem k hlavním finálovým trumfům Ottawy. V dosavadním průběhu ale měla nad elitní formací Senátorů navrch důsledná obrana Anaheimu.

V Kalifornii byl údajně příliš měkký led 

A to prý i kvůli tomu, že led v kalifornském Anaheimu byl pro bruslaře z Kanady příliš měkký. „Nechceme se na to vymlouvat. Ale doma zkrátka máme o poznání lepší podmínky a s podporou našich příznivců půjdeme určitě nahoru,“ dodal Heatley.

Díky domácímu prostředí a výhodě ve střídání by se navíc mohla jeho řada vyhnout obranářské trojce R. Niedermayer, Pahlsson, Moen. Ta nejenže v úvodních zápasech elitní útok Ottawy dokonala eliminovala, ale navíc vstřelila v obou utkáních vítězné góly.

Kouč Senátorů Bryan Murray každopádně zůstává před dvojutkáním v Ottawě klidný. „Hráči se v domácím prostředí obvykle předvádějí v lepším světle. Díky emocionální atmosféře, kterou vytváří publikum v hale se umějí vybičovat na maximum,“ věří svým svěřencům.

Třetí zápas série se hraje v Ottawě v sobotu, čtvrtý duel je na programu v pondělí. Případné páté utkání by se hrálo ve středu už opět v Anaheimu.

Reklama

Související témata: