Hlavní obsah

Kačeři se snaží udržet emoce a disciplínu

OTTAWA

Několikrát si hokejisté Ottawy stěžovali na svého soupeře z Anaheimu, že hraje ve finále Stanley Cupu hodně nečistě, a proto se jejich hráči nemohou prosadit. Ve čtvrtém utkání finále ale předvedli několik ošklivých zákroků i Senátoři. Kromě krosčeku Neila na McDonalda byl hodně diskutovaným tématem golfák Alfredssona, kterým zasáhl Scotta Niedermayera.

Článek

Do konce druhé třetiny zápasu zbývalo jen několik vteřin, když kousek za modrou napřáhl domácí Daniel Alfredsson a trefil kapitána Anaheimu Scotta Niedermayera přímo do hrudníku. Následně vznikla u mantinelu menší mela, přičemž Alfredsson z ní i přes výstavní boxerský direkt k velkému rozhořčení hostů vyšel bez problému.

Potrestáni byli za domácí Fisher a Pahlsson z Anaheimu. "Normálně na něj vystřelil, pravděpodobně ho chtěl zranit. Tohle by se nemělo stávat. Měl dostat nějaký trest a domluvu od rozhodčích, což se nestalo," nechápal verdikt rozhodčích obránce Anaheimu Francois Beauchemin.

Alfredsson se snažil celou situaci vysvětlit. "Podíval jsem se nahoru na hodiny a zbývalo do konce třetiny šest vteřin. Tak jsem chtěl ještě naposledy vypálit na branku. Ale netrefil jsem puk, tak jak jsem chtěl," tvrdil s tím, že věděl, že někde před ním je Niedermayer. "Vypadalo to hůře, než to ve skutečnosti bylo," snažil se to kapitán Ottawy zlehčit.

Udržet disciplínu a vyhrávat

Jenže hokejisté Anaheimu jsou na podobné zkraty hákliví, protože na ně sami několikrát doplatili. Chris Pronger už vyfasoval trest za hrubé fauly dvakrát, Brad May zase dostal distanc na tři zápasy za zákrok v prvním kole play-off s Minnesotou.  "Tohle nemůžeme ovlivnit, nesmíme na to myslet, a dívat se dopředu. Snažíme se hrát disciplinovaně," mává rukou Beauchemin.

Disciplínu hráčů Anaheimu potvrzuje i to, že Niedermayer vyzýval na střídačce své spoluhráče, ať ani nemyslí na nějakou odvetu vůči Alfredssonovi."Jsme tady proto, abysme vyhráli zápas. O nic jiného nejde," vzkázal kapitán Anaheimu. Přesto si Sean O´Donnell postěžoval na hodně nečistých zákroků ottawských hráčů. "Neřešil jsem to. My chtěli hlavně vyhrát zápas a na to jsme se soustředili. Ve středu se to pokusíme ukončit," dodal.

Reklama

Související témata: