Hlavní obsah

Anaheim bude jednat s Giguerem, Selänne asi skončí

ANAHEIM

Sotva dozněly oslavy po zisku Stanleyova poháru, už myslí funkcionáři hokejistů Anaheim Ducks na příští sezónu. Čeká je totiž jednání o nové smlouvě s brankářem Jean-Sebastien Giguerem, který byl klíčovým mužem posledních vítězů NHL. Vedle Giguera se od 1. července stane volným hráčem také finský útočník Teemu Selänne, ostatní hráči jsou minimálně pro příští sezónu pod kontrakty.

Článek

"Podepsat ´Jiggyho´ je nyní naše priorita číslo jedna. Chceme ho udržet," řekl na adresu Giguera generální manažer Anaheimu Brian Burke. "Rád bych tu zůstal, každý ví, jak jsem si to tu zamiloval. Anaheim je určitě moje první volba," odpověděl na to pro deník Los Angeles Times Giguere. Vše se tedy zdá snadné, ale vše bude pochopitelně záležet na penězích.

"Všichni víme, že je to obchod, který musí být výhodný pro obě strany. Samozřejmě se budu snažit, abych mohl zůstat. Ale nikdy nevíte, co se může stát. Doufejme, že dojde k dohodě," tvrdí brankář, jehož představou je údajně dlouhodobý kontrakt s platem šest miliónů dolarů ročně. V uplynulém ročníku inkasoval necelé čtyři milióny.

Selänne snil o tom skončit na vrcholu

Jen o něco méně pobíral Teemu Selänne. V případě finského veterána, kterému bude 3. července sedmatřicet let, se však spekuluje o konci kariéry.  "Chce se mi říct, že bych chtěl hrát tak dlouho, dokud budu pořád cítit nadšení a motivaci, tak jak jsem to prožíval v posledních dvou letech. Ale na druhé straně - vždy jsem snil o tom skončit na vrcholu," tvrdí Selänne.

Největší současná hvězda finského hokeje se dočkala Stanley Cupu po šestnácti sezónách v NHL a o dalším pokračování se chce rozhodnout nejdříve za dva týdny. "Rozhodnu se až před sezónou. Nechci dělat unáhlená rozhodnutí a myslet na budoucnost, teď si chci užívat naše vítězství," dodal Selänne.

Zbytek týmu zatím generálnímu manažerovi starosti nedělá. Kapitán týmu Scott Niedermayer má smlouvu ještě na dva roky, další hvězdný obránce Chris Pronger dokonce na tři. Dva roky do vypršení kontraktu zbývá i spoluhráčům z nejlépe bránícího útoku týmu Robu Niedermayerovi a Samuelu Pahlssonovi, stejně je na tom Andy McDonald. Mladíky Ryana Getzlafa a Corey Perryho má Burke pojištěné na další rok.

Reklama

Související témata: