Hlavní obsah

Lang se dohodl na dvouletém kontraktu v Chicagu

Hokejový útočník Robert Lang bude v kariéře v NHL pokračovat v dresu Chicaga. Šestatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana podepsal v pondělí s týmem Blackhawks dvouletý kontrakt, který by mu měl podle deníku Chicago Sun Times zajistit celkový příjem osm miliónů dolarů. Oproti předešlé smlouvě v Detroitu si tak o milión dolarů ročně pohorší.

Foto: detroitredwings.com

Robert Lang

Článek

Lang působil v týmu Red Wings od roku 2004, po sezóně mu však po vypršení smlouvy již nenabídli její prodloužení. Chicago bude v NHL jeho šestým působištěm po Los Angeles, Bostonu, Pittsburghu, Washingtonu a Detroitu. V novém mužstvu si od účastníka čtyř olympijských turnajů slibují, že naváže na svou reprezentační spolupráci s Martinem Havlátem, jenž je od uplynulé sezóny největší hvězdou Blackhawks.

"Robert se stává naší další ofenzivní zbraní na pozici centra," uvedl generální manažer klubu Dale Tallon, jenž sám podepsal s Blackhawks nový dvouletý kontrakt těsně před Langem. "Má hokejku pro střelbu vpravo, což by nám mělo pomoci v přesilovkách. Spolu s Martinem Havlátem hráli na mezinárodní úrovni a velmi dobře si spolu rozuměli. Na středu nás každopádně hodně posílí," pochvaloval si Tallon.

Odchovanec litvínovského hokeje Lang, který byl na olympiádě v Turíně kapitánem české reprezentace, má v NHL na kontě 799 odehraných zápasů, v nichž vstřelil 213 gólů a připsal si 368 asistencí. Dalších 87 duelů poté rodák z Teplic odehrál v play-off a nasbíral v nich 45 kanadských bodů za 18 branek a 27 asistencí.

Reklama

Související témata: