Hlavní obsah

Dvořák: Do týmu bez ambicí bych rozhodně nešel

Michal OsobaSport.czPrávo

Početná kolonie českých a slovenských hokejistů se sejde v týmu Florida Panters. Řady krajánků rozšířil také útočník Radek Dvořák, který s klubem podepsal dvouletou smlouvu. „Ve hře bylo i pár dalších týmů, ale teď už nemá cenu rozebírat, které,“ říká třicetiletý forvard v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Radek Dvořák.

Článek

Jste klidnější, že už na začátku léta máte jasno o svém působišti v příští sezóně NHL?

Rozhodně. Chtěl jsem zůstat v St. Louis, kdyby to šlo. Florida ale o mě měla zájem, byli jsme v jednání už delší dobu a rychle jsme se domluvili. Jsem rád, že to je zrovna na Floridě, kde jsem v NHL začínal, tak snad na své působení navážu.

Jak dlouho jste byl s floridským klubem v kontaktu?

Asi tři týdny. Jednat jsem s nimi mohl začít až teď, vycítil jsem, že o mě mají velký zájem. Ve hře bylo i pár dalších týmů, ale teď už nemá cenu rozebírat, které.

Stejně jako v St. Louis budete obklopen početnou kolonií krajánků.

To je super, já na to mám štěstí, vždycky je to příjemnější. Jsou tam kluci, se kterými jsem vyrůstal, jako Stümpel, Zedník i Tomáš Vokoun. I s Rosťou Oleszem to dáme dohromady a pomůžeme Floridě, ten tým je skvěle poskládaný a má velké ambice. Do týmu, který je nemá, bych rozhodně nešel.

Ale hráčů, s nimž jste na Floridě hrával, už asi v týmu moc nezůstalo.

Určitě ne, začal jsem tam před 12 lety a odcházel koncem roku 1999, tam už nikdo není. Je to úplně jiný tým od kustodů po vedení. Ale prostředí znám dobře, strávil jsem tam pět krásných let.

Stihnete se v St. Louis rozloučit?

Už jsem mluvil s Petrem Čajánkem a psal si s Martinem Ručinským, oba mi gratulovali. Ale až se potkáme, ještě to oslavíme.

Musíte teď do zámoří kvůli stěhování vyrazit s předstihem?

Ani ne, vloni jsem podepisoval se St. Louis na poslední chvíli a taky jsem všechno zvládnul. První měsíc tam pojedu bez rodiny, abych vše zařídil, i když tam mám tolik známých, co mi pomůžou, že už by mohlo být všechno připravené, než tam dorazím.

Na léto jste zvolil tradiční přípravu s kamarádem Václavem Prospalem?

Jasně, už spolu trénujeme dva měsíce. Ale teď jsem na týden ve Španělsku s Jardou Špačkem a Honzou Hlaváčem. Jezdíme takhle s rodinami už řadu let, dopoledne hrajeme golf, odpoledne jsme u bazénu nebo moře.

Kdo z vás tří má v golfu navrch?

Jarda je pořád lepší, my s Honzou jsme nastejno, ale dáváme mu zabrat, nic nemá zadarmo.

Reklama

Související témata: